CityHost.UA
Допомога і підтримка

Що таке наскрізні посилання і яке їхнє призначення

 7264
04.11.2019
article

Посилальний профіль сайту завжди складається з різних типів посилань. У тому числі і з наскрізних.

Наскрізними називаються лінки, які розміщуються в елементах веб-ресурсу, що відображаються на будь-якій сторінці. Наприклад, в меню, сайдбарі, підвалі. Вони як би пронизують веб-сайт наскрізь, за що і отримали таку назву.

Наскрізні посилання бувають внутрішніми (беруть участь у внутрішній перелінковці) і зовнішніми (проставляються на сторонніх ресурсах). У даній публікації ми розглянемо останні, оскільки вони сильніше впливають на розкрутку сайту.

Який ефект дає наскрізне посилання?

Наскрізні посилання на сайті важаються непоганим способом отримання великої кількості згадувань. За фактом, розміщується тільки один лінк. Але пошуковики будуть бачити безліч посилань – стільки, скільки сторінок на сайті.

Що стосується впливу на SEO, то наскрізні лінки:

  • прискорюють індексацію багатосторінкових веб-ресурсів;
  • збільшують трафік;
  • передають вагу.

Що потрібно знати перед розміщенням наскрізних посилань?

  1. Наскрізне посилання рідко розміщується всередині тексту. Адже наявність однакової статті на багатьох сторінках – це дублювання контенту, за що можна заробити фільтр.
  2. Знайти зовнішні наскрізні посилання, що ведуть на певний сайт, можна за допомогою спеціальних сервісів (Linkpad, Ahrefs). Дивитися треба на кількість донорів і зовнішніх лінків. Якщо сайтів умовно 100, а посилань – 10 000, то це явно говорить про використання наскрізних посилань.
  3. Розміщення анкорних наскрізних посилань негативно сприймається пошуковими системами. За це вони моментально накладають фільтри на сайт.
  4. Наскрізні посилання підходять веб-ресурсам по завантаженню файлів або крупним площадкам з тисячами сторінок. Онлайн-магазинам від них краще відмовитися.
  5. Наскрізні лінки коштують на порядок дорожче звичайних.
  6. Найбільший ефект від таких посилань виходить при їх публікації на популярних площадках. Та й ризик потрапити під фільтри в такому випадку буде мінімальним.

Читайте також: Що таке хостинг.

Способи отримання наскрізних посилань

Отримати наскрізні посилання можна різними способами:

  • створити віджет з посиланням і розмістити його на сторонніх площадках (простий приклад наскрізного посилання – погодний інформер);
  • опублікувати лінки на інших своїх веб-ресурсах (якщо такі є);
  • домовитися з популярними площадками про розміщення посилання.

Як наскрізні посилання впливають на просування?

Наскрізні лінки можуть впливати по-різному. З одного боку сайт отримує безліч посилань, пристойну вагу, швидше індексується. А з іншого – може миттєво потрапити під фільтр за порушення правил. Наприклад, за розміщення анкорного наскрізного посилання. Якщо пошуковики побачать відразу 5 тисяч згадувань конкретного ключового слова з одного сайту – їм не важко буде здогадатися про неприродний посилальний профіль.

Підсумки

Тепер ви знаєте, що таке наскрізні посилання, і який ефект вони дають. Так, з урахуванням всіх ризиків не кожен готовий просувати веб-ресурс такими лінками. Але якщо розміщувати їх акуратно, без анкорів і на авторитетних майданчиках, то зовнішня оптимізація сайту дасть потрібний результат.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що купити хостинг України ви можете у хостинг-компанії CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: