CityHost.UA
Допомога і підтримка

Зміна алгоритму індексації сторінок в пошукової системи Google

 2002
22.10.2020
article

З жовтня 2020 будемо гуглити по іншому: система пошуку змінена, тепер під індексацію потрапляють уривки. Це впливає на формування рейтингу. Розробники сконцентрувалися на коротких пошуках, прихованих всредині тексту. Аналіз уривків дає можливість змінити інтеграл пошуку і домогтися кращих результатів. Такий підхід допомагає краще індексувати релевантність сторінки не цілком, а по частинах, роблячи пошук більш точним.

Новий підхід дозволить користувачеві відповісти на складний запит, наприклад: "Чи є в моєму будинку за адресою ... проблеми з центральною вентиляцією?". При новому підході в листі не будуть вискакувати статті про вентиляційні шахти або про те, як будують будинки. На запит буде видана відповідь за конкретним запитом, якщо вона є в мережі.

Читайте також: Що таке воронка продажів.

Принципи індексації: сторінка або розділ

Google продовжує індексувати повні сторінки, але тепер контент теж враховується для реакції на актуальні запити. Таким чином зміни впливають на рейтинг за допомогою методики зонування, але індексацію зміни не торкнулися.

До поновлення увага пошукового бота акцентувалася на заголовках, тепер сканується весь зміст. Однак теги і ключові слова все ще грають важливу роль для сёрчінга. Бот аналізує їх при перевірці уривків. Корисність проявляється при унікальному або складному запиті. Такий підхід підвищить якість пошуку на 7%.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити хостинг України або vps сервер, ви можете у хостинг-компанії CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: