CityHost.UA
Допомога і підтримка

Google пояснив, чим корисні звіти про спам

 2026
14.07.2020
article

Спам впливає на результати пошуку: швидкість і ефективність. Команда Google постійно працює над цим питанням, в чому немало допомагають користувачі, позначаючи інформацію, як непотрібна.

Для удосконалення процесу були створені спеціальні репорти, які дають розуміння в недоліках автоматизованої системи виявлення спаму. Звіти допомагають зменшити ручний вплив на сайт і прискорити його роботу.

Розробники наголошують на тому, що звіт не є причиною для блокування сайту. Було заявлено про внесення змін до системи у довідковому центрі що підвищує ефективність алгоритмів виявлення спаму. Змінилася і риторика. Якщо раніше повідомлення про боротьбу зі спамом звучало загрозливо: ви думаєте, що сайт порушує рекомендації Google, негайно повідомте нам, щоб ми запобігли нанесенню шкоди користувачеві. Ми видалимо сайт зі списку пошукових систем. То на даний момент повідомлення носить рекомендаційний характер: пропонується повідомити про порушення правил. У цьому випадку Google візьме до уваги ваше повідомлення для удосконалення автоматичної перевірки.

Читайте також: Lasso не витримало конкуренції з TikTok.

В принципі, якби автоматизована перевірка працювала ідеально, звіти були б не потрібні. На даний момент до досконалості ще далеко, тому без аналізу ніяк не обійтися. Щоб довести систему до досконалості і поліпшити алгоритми, Google використовує безліч підходів для отримання інформації в тенденціях і закономірностях спам-контенту. Наприклад високоякісний контент, який зменшує заспамленність. Впливати на якість змісту сайту можна за допомогою рейтингів.

Фахівці Google пропонують допомогу в удосконаленні платформи. Є спеціальні ресурси для веб-майстрів, які допомагають визначити якість контенту і методи щодо його підвищення. Спеціальні спам-звіти враховують показники виявлення помилок і стандартних систем ранжирування, чим вони особливо цінні.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити надійний VPS сервер і зареєструвати домен com.ua ви можете у хостинг-компанії CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: