CityHost.UA
Допомога і підтримка

Рекламодавці почали бойкотувати Facebook

 2010
13.07.2020
article За повідомленням агентства Reuters більше 400 відомих компаній таких як Coca-Cola, Pepsi, Mozilla, Verizon, The North Face, Starbucks на весь липень заблокували розміщення реклами в Twitter, Instagram і Facebook.

Unilever оголосила про відмову співробітництва до кінця року

Причиною цього стала смерть Джорджа Флойда і масові протести в США проти расової дискримінації. Приводом для рішення було звернення Цивільних правозахисних організацій США до найбільших гравців споживчого ринку. Рекламодавці зажадали від Facebook ретельніше підійти до питання розпалювання міжнаціональної та міжрасової неприязні. Вони вважають, що платформа не ефективно проводить політику щодо запобігання нетерпимості по відношенню до людей іншого кольору шкіри і політичних поглядів, що порушує всі принципи демократичного суспільства.

Напередодні початку бойкоту керівники Facebook провели ряд зустрічей з рекламодавцями, давши їм список кроків щодо врегулювання ситуації. Однак відповідь не задовольнила найбільші світові бренди. В результаті на початок липня Facebook втратив $ 56 млрд своєї ринкової вартості.

Читайте також: Lasso не витримало конкуренції з TikTok.

У відповідь засновник Facebook Марк Цукерберг організував зустріч з ініціаторами бойкоту, зокрема з Лігою проти дифамації. На своїй сторінці Цукерберг розмістив звернення де акцентує увагу на поточні події в США, пов'язані з пандемією і підготовкою до виборів. Facebook не допустить спекуляції, що впливають на виборця. Однак платформа не має наміру блокувати підозрілі висловлювання, якщо в них будуть надані відповідні докази і посилання на джерело.

Для Facebook важливо, щоб користувачі мережі мали повне уявлення про поточні події і могли зважено приймати рішення. Тому було вжито додаткових заходів щодо недопущення використання платформи для маніпулювання ситуацією.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити надійний VPS сервер і зареєструвати домен com.ua ви можете у хостинг-компанії CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: