CityHost.UA
Допомога і підтримка

Джон Мюллер про алгоритм BERT

 2272
17.06.2020
article

Марі Хейнс, досвідчений SEO-експерт, поставила декілько запитань співробітнику компанії Google Джону Мюллеру, присвятивши їх виходу подкаста «Search News You Can Use». Пропонуємо ознайомитися з кількома цікавими моментами цього інтерв’ю про SEO.

Якими алгоритмами користується Google для визначення якості контента і чи використовується BERT як пріорітетний?

Мюллер відповів, що BERT використовують лише для розуміння змісту, а не оцінки якості. Він може оцінити якість лише у випадку, коли текст написаний настільки безпосередньо або заплутано, що складно розібрати про що йде мова. Але це лише сигна, що текст важкий для розуміння.

Чому деякі зсилки відхиляються?

Мюллер прокоментував нюанси роботи Google Search Console в работі зі зсилками. Є лише два параметри по яких зсилка не проходить підтверження і відхиляються:

  • Власник сайту з самого початку використовув некоректні ссилки, наразы на ъх основы вын намагається отримати доступ до ручних санкцій.
  • Дехто з утримувачів сайту настільки зациклені на безпеці, що починають виставляти додаткові фільтри, блокуючи зсилки.

Наскільки покращаться алгоритми доступу і чи можна буде обійтипроцес відміни зсилок у разі відміни ручних санкцій?

Мюллер вважає, що цю думку утопічною, і думати про відхилення зсилок просто недоречно.

Секрет підвищення якості контенту?

На це питання була дана розгорнута відповідь. При оцінці контента треба розуміти, що для Google не всі сторінки мають однакове значення. Коли ви наповнюєте сайт, враховуйте URL і залишайте лише ті, що мають певну кількість показів і кліків. Треба розуміти, що інформація, якою не цікавляться автоматично попадає в контент “thin”. Але для великих сайтів це може стати проблемою бюджетування, тому що вони і ці контенти братимуть для розрахунку витрат на підтримку сайту.

Читайте також: Кадрові зміни в Google.

Висновки: в тому випадку, коли трафік напралений на нерелевантні сторінки з низькою якістю, треба реагувати: додати атрибут noindex, налаштувати код відповіді сервера 404 і таке інше. Це потрібно зробити для того, аби впевнитися що індексується лише якісний контент.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити надійний VPS сервер і домен ви можете у хостинг-компанії CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: