CityHost.UA
Допомога і підтримка

За пошукову систему Google взявся антимонопольний комітет

 1966
15.06.2020
article

Наразі надто велика кількість людей користується пошуковим сервісом Google, що вкрай занепокоїло комитет антимонопольного регулювання. Про наміри Уряду по обмеженню впливу цієї Компанії зі ЗМІ поділився Голова DuckDuckGo Габриэль Вайнберг (Gabriel Weinberg)

Нещодавно регулятори декількох штатів надіслали запити. Подібні інтерпеляції надійшли і від МінЮсту США. Ці події можуть спровокувати початок найгучнішого з 1998 року скандалу, коли компанію Microsoft Corp звинуватили у порушенні антимонопольного законодавства.

Читайте також: Павло Дуров заявив, що таємниця листування не виключає боротьбу з тероризмом.

Сьогодні Google обробляє найбільшу кількість пошукових запитів , в той час як такі конкуренти як Microsoft Bing, DuckDuckGo пасуть задніх. Ці переваги дають Google виправдану можливість очікувати найвищу ціну на оплату рекламних послуг, яка буде автоматично спливати в топі серед безкоштовних запитів. Цей факт примусив урядовців, що проводять розслідування, запитати в компанії DDG про альтернативні системи відбору данних данных для Android або Chrome На думку Вайсберга саме безкоштовний пошук інформації є найефективнішим і найбільш конкурентним. Подібний прецедент створили у 2010 году, тоді Microsoft створив можливість додаткового доступу для п’яти найбільших веб-браузерів на ринку. Вайсберг сказав, що це дозволить США уникнути пастки в яку потрапив Європейський Google. Нагадаємо, вони були оштрафовані у 2018 на 5 міл’ярдів доларів за порушення антимонопольного закона.

Коментуя цю ситуацію, Компанія виявила готовність до активного співробітництва і надання необхідних данних за першим офіційним запитом. Наступний крок, що підтверджує лояльні наміри Google- це внесення суттєвих змін, щодо певних бізнес-проектів. Це стало поштовхом для Федеральної торгової комісії США згорнути розслідування з питання антикорупційної позиції Компанії на ринку реклами в межах пошуку інформації.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити надійний VPS сервер і домен ви можете у хостинг-компанії CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: