CityHost.UA
Допомога і підтримка

Низький трафік сайту - не свідчить про проблему з оптимізацією

 2038
16.06.2020
article Співробітник Компанії Джон Мюллер прокомментував питання про трафік і блокування сторінок під час свого останнього відеозв’язку із вебмайстрами. Він пояснив, чому низький трафік то не проблема, і як вибрати сторінки, які треба блокувати. Питання було безпосередньо про сайт новин, але Моллер дав розгорнуту відповідь. Рекомендації можуть стати корисними і в інших нішах.. Запитання: «Ми розміщуємо новини. Наприклад: опублікували 100 статей, тільки 10 дають 95% органічного трафіку, а решта розміщені дарма. Виникає побоювання, що Google сприймає наш контент цікавим лише на 10%. Ми думаєм, якщо приховати пісні неактуальні новини під атрибутом noindex, якість підвищиться. Як на вашу думку треба зробити?”.

Метод аналізу якості сайту.

Для вілповіді Мюллеру довелося заглибитись в подробиці процесу виявлення якості. Коротко: Google пошук перевіряє контент посторінково, з метою розуміння того, що це за сайт, наскільки він коректно працює, чи корисна інформація розміщена тут. Новини. В данному контексті Мюллер відмітив, що трафік не є показником якості сторінок. Новини цікаві читачам лише свіжі, а локальні і взагалі мають бути щоденним зрізом подій певної місцевості. Популярність новин швидко падає, а інтересвтрачається вже наступного дня, але це не дає підстав стверджувати, що сторінка має низьку якість. Читайте також: Кадрові зміни в Google. Контент з проблемами. Причини низької популярності сторінки: граматичні помилки, текст написаний надто складно з багатьма специфічними словами і погано відформатований. Так, якщо на сайті розміщені матеріали різних авторів, якість статей яких не витримує критики, виникає складність в наданні оцінки ресурсу як у Google, так і у користувачів. Було рекомендовановстановити параметри, які обмежать доступ неякісного матеріалу. В тому випадку коли UGC необхідний для данного ресурсу, треба використовувати атрибут noindex. Акцентуючи увагу на питанні новин, треба відмітити, що методика “відсікання” інша. Треба впевнитися в тому, що статті написані яскраво і зрозуміло, а інформація відповідає дійсності. При проведенні такої прискіпливої перевірки, блокування небажане, через швидке зниження попиту на новини. «І як я вже говорив, справа тут не в низькій якості контенту, а в швидкому падінні його популярності” — підкреслив Мюллер. Резюмуємо: якщо низький трафік зв’язаний зі специфікою наповнення сайту, як в прикладі з новинами, використовувати noindex не рекомендовано. Блокувати сторінки треба тільки тоді, коли сам контент низької якості.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити надійний VPS сервер і домен ви можете у хостинг-компанії CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: