CityHost.UA
Допомога і підтримка

Прийняті зміни в правилах користування Instagram

 3911
11.06.2020
article

У Інстаграм заявили про нововведення. Тепер власники сайтів зобов'язані запитувати дозвіл у користувачів Instagram на розміщення публікацій на веб-ресурс. Рішення було прийнято після суднових розглядів, пов'язаних з порушенням авторських прав.

Розгляду в суді

Хвиля обурення з цього приводу піднялася після того, як один з фотографів, який виставляв свої роботи в Instagram, пред'явив претензії виданню Newsweek. Його обурив той факт, що воно опублікувало знімки на своєму порталі без його відома. Він упевнений, це не що інше, як кража контенту і порушення авторських прав. У виданні заявили, що Newsweek зверталися з цим питанням до фотографа, але він був проти, після чого вони інтегрували в свою публікацію його пост в Інста. Це і змусило фотографа подати в суд.

Читайте також: У Twitter тепер можна планувати свої публікації.

В Newsweek впевнені, що вони не винні, тому як вбудовувати контент з Інста можна без дозволу. В умовах використання платформи зазначено, що при публікації фотоматерілов в Інста користувачі надають сервісу право на їх використання. Але сторонні ресурси вбудовувати контент не має права.

Представник компанії прокоментував ситуацію: «Умови платформи дозволяють нам видавати субліцензію, але ми не надаємо її для нашого програмного інтерфейсу для інтеграції. У правилах сервісу зазначено, що треті особи зобов'язані володіти відповідними правами від власників контенту. Це буде гарантією того, що у них є ліцензія на поширення конкретних публікацій, якщо вона передбачена законом.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити надійний VPS сервер і домен ви можете у хостинг-компанії CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: