CityHost.UA
Допомога і підтримка

Вікіпедія: новий дизайн через десять років

 2935
06.10.2020
article

Найзручніша електронна енциклопедія в наступному році святкує своє двадцятиріччя. За цей час обсяг Вікіпедії склав понад 50 мільйонів статей, представлених більш ніж на 300 мовами. Контент постійно поповнюється новими даними, і інтерфейс платформи перестав "встигати" за сучасними навантаженнями.

На оновлення планується витратити рік, хоча в цілому інтерфейс залишається звичним користувачам, але будуть змінені деякі ключові моменти.

Незважаючи на те, що багато посиланнь в Вікіпедії на думку Джона Мюллера, консультанта Google, не мають seo-цінності, дизайнери вирішили витратити зусилля на поліпшення зовнішнього вигляду сайту.

Читайте також: Google в 70% випадків переписує Description.

Що буде зручним:

  • Тепер статті можна вибирати з превью.
  • Пошукова панель разом зі зменшеним логотипом переміщюється в шапку сайту і керується скроллингом.
  • Ліву бічну панель при бажанні можна приховати.
  • Додатково буде доступно меню з вибором найпопулярніших мов. Свій вибір можна буде зберегти.
  • Назва статей, що відносяться до запиту будуть дублюватися справа.

Зміни передбачають полегшення роботи з контентом користувачу будь-якого рівня. Розробники вважають, що з будь-яким сайтом повинно бути приємно працювати. Вважаючи, що в процесі налагодження нового дизайну можуть виникнути складності і помилки, автори ідеї просять користувачів активно брати участь в успішному завершенні апгрейда і залишати свої питання коментарі на сайті MediaWiki.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що купити хостинг України ви можете у хостинг-компанії CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: