CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як і навіщо копіювати контрольний профіль

 2495
23.10.2019
article

Перед початком робіт по зовнішній оптимізації сайту рекомендується проаналізувати посилальний профіль конкурентів. Навіщо? Щоб клонувати посилальний профіль і таким простим способом швидко потрапити в ТОП пошукових систем. Зрозуміло, тут є певні нюанси, які ми і розглянемо в даній публікації.

Які ризики клонування посилального профілю?

Посилальний профіль будь-якого сайту формується роками. У тому числі і ваших конкурентів. У ньому можуть бути неякісні посилання, які пошуковики не враховують, вважаючи площадку авторитетною. І якщо копіювати посилальний профіль для нового сайту без змін – можна легко зловити санкції від пошукових систем. Адже площадці, створеній тиждень тому, вони поблажок не роблять.

Тому в певних випадках даний спосіб вважається небезпечним. Певною мірою це так – якщо копіювати контрольний профіль бездумно. А якщо підійти до справи відповідально – санкцій не буде.

Як проаналізувати контрольний профіль конкурентів?

Спочатку потрібно знайти лідерів пошукової видачі по основним запитам з семантичного ядра. Бажано відібрати як мінімум 3 площадки, які присутні в ТОПі за різними ключовими словами. Вони і будуть аналізуватися.

Читайте також: Що таке хостинг.

Дізнатися посилальний профіль конкурента можна за допомогою різних сервісів. Наприклад, відмінним функціоналом володіє інструмент Ahrefs. Тут можна подивитися:

  • графік проставлення посилань за останні місяці;
  • використовувані анкори;
  • конкурентів донора;
  • адреса площадок, де проставлені посилання і т.д.

В якості альтернативного варіанту підійдуть сервіси Open Site Explorer або Linkpad. Вони теж мають непоганий функціонал і надають такі можливості як: дізнатися донорів конкурента, подивитися анкори, вивантажити дані в вигляді CSV-файлу та ін.

При аналізі посилального профілю виключайте нетематичні або неякісні площадки, які створені для продажі посилань. Це можна робити вручну або за допомогою спеціальних сервісів, що виконують перевірку за конкретними параметрами (SEOLib, CheckTrust).

Як клонувати посилальний профіль?

Після аналізу посилального профілю конкурентів і відсіву сумнівних сайтів можна приступати до головної задачі. Зрозуміло, скопіювати його в автоматичному режимі не вийде, так як подібних сервісів не існує. Але можна пройтися по базам бірж посилань і знайти сайти з вашого списку. Закупівля лінків багато часу не забере, адже велика частина процесів на біржах автоматизована.

З власниками сайтів, яких немає в базах, доведеться домовлятися напряму. Так, це довго, і не факт, що вони погодяться. Але все одно – ви економите чимало часу, оскільки велика частина роботи вже зроблена, і якісні сайти-донори знайдені. Залишилася справа за малим – домовитися про проставлення посилань.

Так чи безпечно копіювати посилальний профіль?

Неправильне клонування посилального профілю (без відсіву сумнівних площадок) зазвичай призводить до фільтрів і просідання позицій у видачі. Але якщо зробити все правильно – хороші результати вам гарантовані. Знадобиться лише уважність, рішучість і певний бюджет.

Якщо впевнені у власних силах – можете копіювати посилальний профіль конкурентів. А для кращої надійності – доручіть це завдання професіоналам. Так ризики потрапити під фільтри будуть зовсім мінімальними.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що купити хостинг України ви можете у хостинг-компанії CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: