CityHost.UA
Допомога і підтримка

Ключові методи зовнішньої оптимізації сайту

 2366
22.10.2019
article

Проставляти посилання для зовнішньої оптимізації сайту можна де завгодно. Благо варіантів достатньо. Проте в даній публікації ми розглянемо ключові методи зовнішньої оптимізації – найпростіші і найзрозуміліші.

1. Соцмережі

Велика кількість соціальних мереж розв'язує руки. Адже просувати веб-ресурс можна в:

  • Facebook;
  • Twitter;
  • Instagram;
  • ВКонтакте.

Проте справа не обмежується створенням аккаунту та розміщенням віджету на сайті. Групи в соціальних мережах потрібно постійно вести, публікуючи новини про компанію, про надходження нових товарів, про акції та знижки.

Величезним плюсом буде наявність на сайті кнопок для лайків і репостів. Адже від поведінкових сигналів безпосередньо залежить авторитет сайту в очах пошукових систем.

2. Тематичний контент

Гостьові пости – теж ефективний метод зовнішньої оптимізації. Публікація якісного контенту на популярних площадках вважається відмінним способом отримання хороших посилань. Заодно і трафік збільшите, адже зацікавлені користувачі напевно будуть переходити на сайт.

Якщо вмієте – пишіть контент самі, так як краще вас ніхто в темі не розбирається. Якщо ні – доручіть гостьовий постинг копірайтеру, а потім перевіряйте його роботу перед публікацією.

3 Біржі посилань

Біржі – мабуть, основне джерело отримання зовнішніх посилань. Більшість власників сайтів отримують їх звідси. Так, за посилання з бірж можна заробити фільтри від пошуковиків, оскільки вони жорстко карають порушників. Але якщо робити все правильно – санкцій не буде.

А, враховуючи, що у конкурентів напевно сотні покупних лінків – іншого варіанту немає. Доведеться стежити за їх посилальним профілем і намагатися не відставати.

Читайте також: Що таке хостинг.

4. Каталоги

Каталогів в мережі тисячі, і варіантів для розміщення вистачить з головою. Посилання з них можна отримувати безкоштовно, але доведеться витрачати інший цінний ресурс – час. Якщо не хочете займатися проставленням лінків самі, найміть людину, якій можна доручити цю задачу.

Але враховуйте, що не всі каталоги однаково хороші. Потрібно відбирати якісні «білі» площадки (їх легко знайти через пошукову видачу). І відразу забудьте про автоматичний прогін по каталогах – це прямий шлях до фільтрів.

5. Форуми

На форумах теж можна проставляти посилання. Але робиться це довго і складно. Адже тут потрібно:

  • реєструватися на кожній окремій площадці;
  • заробляти рейтинг, щоб адміністрація дозволила створювати власні теми, а повідомлення в інших обговореннях викликали більше довіри у користувачів;
  • стежити, щоб адміністрація не видаляла пости за порушення правил (або за рекламний характер).

Для цього доведеться включати фантазію, креативити і складати максимально інформативні та корисні для користувачів пости.

Підсумки

Вище були перераховані основні способи зовнішньої оптимізації сайту. Вони прості, але дуже ефективні. Якщо правильно підійти до справи, то дані методи зовнішньої оптимізації сайту допоможуть обзавестися якісним посилальним профілем.

До речі, більшу його частину повинні складати безанкорні лінки. А щоб вони коректно відображалися, бажано використовувати домен сайту на латиниці, а не на кирилиці.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що купити хостинг України ви можете у хостинг-компанії CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: