CityHost.UA
Допомога і підтримка

Що робити, якщо в Search Console багато помилок soft 404

 2347
13.05.2020
article

Джон Мюллер періодично відповідає на питання своїх передплатників, і на цей раз він відповів в соціальній мережі Twitter на питання, яке було задане про велику кількість помилок 404 в Search Console.

Як повідомив Мюллер, така проблема може виникнути, в разі, якщо на такі сторінки ведуть внутрішні посилання. Співробітник пошукової системи Google повідомив, що вважає, якщо веб-ресурс містить велику кількість помилок soft 404, значить, швидше за все, є внутрішні посилання, які ведуть на ці сторінки. Така проблема насправді не є критичною. Але це не зовсім зручно для користувачів інтернет-ресурсу, а також для пошукових роботів.

Читайте також: Як змінюється цінність зовнішніх посилань.

По суті, ці помилки не викликають особливих проблем з сайтом, і не є критичними. Але якщо веб-майстер все ж вирішити усунути ці неполадки, в першу чергу необхідно буде перевірити внутрішні посилання.

Слід зазначити, що якщо будь-яка зі сторінок сайту переадресовується на головну, це також є помилкою soft 404. Також співробітники пошукової системи Google пояснювали в лютому 2019 року, чому застарілі сторінки з товарами розцінюються як помилка soft 404. Нагадаємо, що купити український хостинг ви можете у хостинг-компанії CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: