CityHost.UA
Допомога і підтримка

Chrome "випадково" зберігає інформацію з Google додатків

 1894
23.10.2020
article

Увагу айтішників привернула одна цікава особливість популярного інтернет-браузера Google Chrome. У стандартних налаштуваннях присутня опція по очищенню системи від тимчасових файлів. Цікаво те, що зникають всі файли, крім пов'язаних із запитами в Google і YouTube. Видалення файлів cookie обов'язково для збереження приватності користувача. І те, що Chrome зберігає інформацію, є не тільки порушенням антимонопольного закону, але і конфіденційності.

Була здійснена спроба пояснити подібну особливість технічним збоєм. Розробники Google навіть пообіцяли розібратися з недоліком і все виправити. Нагадаємо, що це вже не перший розгляд проти маніпуляцій з даними. У лютому поточного року виникла підозра, що корпорація збирала ідентифікаційні дані юзерів і зберігали їх. Пояснення було туманним і насторожило користувачів. Ще раніше Конгрес США почав розслідування проти Google з приводу перевищення повноважень в підтримку своїх додатків Amazon, Facebook і так далі.

Читайте також: Що таке воронка продажів.

Всі ці позови негативно відбиваються на репутації Корпорації і можуть закінчиться тим, що її доведеться розділити, а браузер Chrome продати. Призначено слухання в суді. Схоже цього разу Google балансує на лезі ножа.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити хостинг України або vps сервер, ви можете у хостинг-компанії CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: