CityHost.UA
Допомога і підтримка

Лютневе оновлення 2024

new

Ми щодня працюємо над покращеннями та робимо все, щоб користування послугами було просте та зручне для наших клієнтів. Тож ділимося з вами найважливішими оновленнями, які відбулися останнім часом. Також у цій статті ми хочемо розказати вам про оновлення в межах усієї доменної системи України, адже ця інформація важлива для власників сайтів. 

Відтепер всі наші хостинги — на NVMe-дисках

Ми послідовно та цілеспрямовано модернізували наші хостингові сервери, щоб досягти максимальної ефективності — швидкості, відмовостійкості та безперервності в роботі послуг. 

Один з кроків модернізації — укомплектування всіх серверів сучасними швидкими NVMe-дисками. Вони більш продуктивні та надійні, мають в рази більшу швидкість читання та запису даних, завдяки чому ваші сайти тепер працюють набагато швидше.

Докладно про типи дисків на серверах, зокрема NVMe, ви можете прочитати у нашій статті

Спростили вибір виділеного сервера за допомогою фільтрів

Тепер ви можете легко знайти виділений сервер за потрібними параметрами. На сторінці є такі фільтри:

  • вибір виробника процесора (AMD або Intel), 
  • обсяг RAM (від 16 до 512 Gb), 
  • тип, об’єм та кількість дисків;
  • оптимальна для користувача ціна;
  • додаткове обладнання. 

виділений сервер

Це значно полегшить процес вибору потрібного сервера, адже у нас їх сотні! 

Впровадили функцію catchall, яка дає більше можливостей для пошти 

В керування поштовим доменом на хостингу додано поле catchall, яке дозволяє:

  1. Приймати листи на скриньки співробітників, акаунти яких вже видалено в email-системі. Наприклад, працівник уже звільнився або його пошта була перейменована. Тепер листи відправників, які мають стару адресу, не загубляться,  а будуть доставлені.
  2. Приймати листи, коли відправник робить помилку в написанні імені поштової скриньки. Наприклад, потрібно було відправити листа на пошту admin@test.ua, але клієнт написав на адресу з помилкою — adm1n@test.ua. Тепер лист не пропаде, а буде доставлений на cathall-скриньку. 
  3. Можна реєструватись на сервісах, вказуючи різні скриньки, але при цьому не робити їх вручну. Так ви можете відслідкувати недобросовісні сервіси, які спамлять або «зливають»  інформацію про вас третім особам.
  4. І багато іншого. 

Щоб скористатися функцією catchall, перейдіть до свого хостингу на вкладку «Пошта» та клікніть «Редагувати» навпроти поштового домену.  

Як користуватися функцією cachall

Внизу ви знайдете поле catchall, у яке потрібно ввести робочу поштову скриньку. 

Налаштування функції catchall

Детальніше про те, як користуватися цією функцією, читайте в інструкції

Прискорили роботу з DNS

Всі операції в розділі DNS в панелі керування тепер виконуються значно швидше завдяки проведеній оптимізації. Раніше один запит виконувався за ~1.4 секунди, зараз — за ~0.2 секунди. Віднині можна керувати, створювати та видаляти DNS-записи домену зі швидкістю блискавки. 

Інші оновлення Cityhost

Також маємо багато менших оновлень у системі, з яких варто згадати такі: 

  • В розділі керування VDS/DS додали кнопку видалення PTR запису. Тепер запис можна не лише самостійно створити, а й видалити без запиту в підтримку.
  • Додали авторизацію номерів телефонів при реєстрації з інших країн.
  • Спростили процес отримання тестового хостингу, звівши його до мінімальної кількості кліків.
  • Розширили опцію відправки чайових техпідтримці — тепер порадувати наших працівників можуть не лише зареєстровані клієнти, а й неавторизовані користувачі.
  • Додали нову версію php 8.3.
  • Додали інформацію про оплату коштами з балансу — тепер ці дані відображаються в розділі рахунків.

Оплата з балансу

  • Додали в налаштуваннях mysql користувача баз даних на хостингу можливість блокувати чи дозволяти віддалені підключення. Якщо ви дбаєте про безпеку, то тепер можете дозволяти чи блокувати підключення стороннього користувача до конкретної БД — наприклад, при використанні послуг чи сайтів, які знаходяться за межами Cityhost.ua.

Оновлення в українській доменній системі

Ці зміни стосуються не лише Cityhost, а й усіх, хто має або планує купувати домени. 

Розпочалися реєстрації нових доменних зонах Закарпаття

З 1 лютого запрацювали дві нові доменні зони Закарпаття — zakarpattia.ua та uzhhorod.ua. Це важлива подія для доменної системи, адже закарпатські домени — останні, які були приведені у відповідність з офіційною транслітерацією назв міст з української мови. 

Оскільки ми є ініціатором руху з дерусифікації доменів, цей етап є почасти й нашим досягненням, адже тепер жителі всіх регіонів мають можливість зареєструвати правильний український домен. До 2022 року існував цілий перелік доменів, які мали тільки русифіковану або коротку версію, зокрема й Ужгород, який мав дві зони — uzhgorod.ua та домен uz.ua.

До речі, всі домени в україномовних регіональних зонах України у нас можна зареєструвати за 99 грн за перший рік користування. 

Процедура UA-DRP розширила свою дію на більшість українських доменних зон

UA-DRP — це процедура вирішення доменних спорів у досудовому порядку, яка допомагає власникам доменів відстояти свої інтереси, не звертаючись до суду. Вона працює саме для доменів в українській національній зоні UA та вирішується у міжнародному Центрі арбітражу ВОІВ. Раніше ця процедура розповсюджувалася на 10 українських доменів — тепер до них додалися ще 22, а це означає, що віднині UA-DRP розповсюджується практично на всі доменні зони. 

Які саме ці зони, як працює процедура UA-DRP та як подати скаргу — читайте у нашій статті, яку ми написали для ЗМІ. А також пропонуємо ознайомитися зі статтею в нашому блозі, написаною IT-юристами — у ній детально розписані всі тонкощі UA-DRP.