CityHost.UA
Допомога і підтримка

Вплив кросбраузерності сайту

 5693
11.07.2019
article

Кросбраузерність сайту — це його властивість коректно відображатися в будь-яких браузерах. Онлайн-ресурси, які відкриваються без помилок у функціональності або дизайні лише в одному веб-оглядачеві, отримують меншу кількість відвідувачів і, відповідно, менший прибуток. Пояснюється це тим, що в кожного браузера є цільова аудиторія. Наприклад, перегляду сайтів через Google Chrome надає перевагу молодь, а через Mozilla Firefox або Internet Explorer — чоловіки й жінки старше 30 років. Створюючи некроссбраузерний портал, інтернет-магазин або блог ви ризикуєте втратите групу клієнтів, об’єднаних одним віком або уподобаннями в комп’ютерному софті.

Зверніть увагу! Зниження числа відвідувачів часто є наслідком повільного завантаження веб-сторінок. Щоби ваш онлайн-ресурс завантажувався моментально, використовуйте для його розміщення надійний хостинг сайту CityHost.

Як перевірити кросбраузерність сайту

Виконати перевірку ресурсу на коректність відкриття в різних браузерах можна вручну або за допомогою онлайн-сервісів.

Щоби перевірити сайт на кросбраузерну верстку вручну, встановіть популярні браузери і відкрийте в кожному з них свій інтернет-магазин або блог. Після цього подивіться, чи однаково відображається онлайн-ресурс у всіх веб-оглядачах, чи немає проблем із роботою кнопок, інтерактивних елементів, внутрішнього пошуку.

Рекомендуємо встановити такі браузери, які, згідно з даними компанії StatCounter, найпопулярніші серед мешканців України:

  • Google Chrome;
  • Opera;
  • Mozilla Firefox;
  • Internet Explorer;
  • Safari;
  • Яндекс.Браузер.

Якщо ваш сайт існує вже давно й підключений до сервісу Google Analytics, подивіться яким браузерам для його перегляду віддають перевагу відвідувачі. Для цього перейдіть до звіту Аудиторія > Технології > Браузер і ОС і в правому верхньому куті виберіть період, за який хочете подивитися інформацію.

Популярний безплатний онлайн-сервіс для перевірки кросбраузерності сайту — browsershots.org. Користуватися ним легко — введіть URL онлайн-ресурсу, виберіть браузери, у яких хочете його протестувати, і натисніть кнопку Submit. Через 1–2 хвилини оновіть сторінку що відкрилася і ви побачите скріншоти вказаного сайту в тому вигляді, у якому він відображається в різних браузерах.

Чому виникають проблеми з кросбраузерністю

  • Додавання на сайт нових файлів скриптів або таблиць стилів. Синтаксис кожної свіжої версії JavaScript і CSS отримує зміни, які, звісно ж, не були передбачені в старих версіях браузерів. У результаті, у таких веб-оглядачах з’являються помилки під час спроби відобразити контент сайту, який використовує таблиці стилів або скрипти, написані за новими правилами. З такою проблемою часто стикаються веб-майстри, які створюють або адмініструють сайти на WordPress і використовують на них плагіни або теми, що більше не оновлюються
  • Невідповідність стандартам HTML. Для виявлення цієї проблеми перевірте сайт на валідність. Популярний сервіс, створений для цих цілей Консорціумом всесвітньої павутини — validator.w3.org. Часто саме після виправлення синтаксису HTML зникають і проблеми з кросбраузерною версткою. Що це дасть сайту, вже писали — збільшення потоку відвідувачів і отриманого прибутку.
  • Відсутність інформації про значення властивостей в .css сайту. Якщо у файлах стилів онлайн-ресурсу не вказано, який розмір шрифту повинен бути в текста або який колір використовується для того чи іншого елемента, браузер встановить стандартні значення. У кожного веб-оглядача вони різні, що викликає проблему з коректністю відображення дизайну в різних браузерах.

Знаючи, що таке кроссбраузерность сайту і виправивши проблеми з нею, легко збільшите кількість відвідувань інтернет-магазину, порталу або блога, поліпшите поведінкові фактори й почнете заробляти на онлайн-ресурсі більше.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що купити український хостинг ви можете у хостинг-компанія CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: