CityHost.UA
Допомога і підтримка

Корисні інструменти для визначення cанкцій пошукових систем

 2937
12.12.2019
article

При різкому просіданні позицій і сильному зниженні трафіку бажано відразу виконати перевірку сайту на санкції пошукової системи. Адже часто це говорить про песимізацію веб-ресурсу. Наприклад, за неправильну зовнішню оптимізацію сайту Google накладає фільтр «Пінгвін», а Яндекс – «Мінусинськ». Але як визначити їх наявність?

Можливо, цього робити і не доведеться. Той же Google розсилає листи на e-mail власникам сайтів, які він песимізував або тимчасово виключив з пошукової видачі.

Якщо подібного повідомлення немає, то можна самостійно зайти в особистий кабінет Google Search Console або Яндекс.Вебмастер і подивитися там. При наявності фільтрів у відповідному розділі буде написано, що по відношенню до площадки вжиті заходи.

Якщо і в особистому кабінеті не буде повідомлень, можна виконати перевірку сайту на санкції іншими способами. Благо їх достатньо.

Важливо: Якщо у вас великий проект, рекомендуємо замовити надійний VPS сервер і забезпечити стабільну роботу сайту.

Як визначити, що сайт під фільтром: 3 простих способи

Якщо з'явилися підозри, що веб-ресурс потрапив під санкції – це можна перевірити за допомогою спеціалізованих сервісів. Але вони не визначають фільтри по типу Панди, які тільки знижують позиції сайту.

Найчастіше подібні сервіси допомагають визначити фільтри Яндекса – АГС. А деякі – випадання з індексу Гугла. Тобто, найкритичніші заходи, що накладаються пошуковими системами.

Серед подібних сервісів можна відзначити:

  1. Seobudget.ru. Містить ряд інструментів для повного SEO-аналізу веб-ресурсів. У тому числі і функцію визначення фільтру АГС. Всі перевірки платні. Але якщо аналізувати лише індексацію площадки Яндексом і наявність АГС, то це коштуватиме всього 20 копійок.
  2. PR-CY.ru. Сервіс для комплексного аналізу сайтів. Показує різну інформацію, в тому числі наявність або відсутність фільтру АГС.
  3. CY-PR.com. Перевіряє вказане доменне ім'я сайту на наявність фільтрів не тільки від Яндексу, але і від Google. Це його ключова фішка.

4 потужних інструменти для перевірки сайту на санкції пошукових систем

Перераховані вище онлайн-сервіси підходять лише для швидкої перевірки на АГС і випадання з індексу. Більш точно визначити, що сайт під фільтром допоможуть функціональні інструменти.

Website Penalty Indicator

Сервіс актуальний при різкому зниженні трафіку і просіданні позицій по основним запитам. Адже ці ознаки явно говорять про песимізацію з боку пошукових систем. Сервіс збирає інформацію по сайту і показує графік зміни трафіку з Google (дані беруться з Semrush). Причому додатково накладає тимчасові маркери, за якими видно коли були апдейти Панди і Пінгвіна.

Висновки про наявність чи відсутність конкретного фільтру доводиться робити самостійно. Наприклад, може виявитися, що трафік знизився після публікації неунікального контенту або масової закупівлі неякісних беклінків. Якщо причина дійсно в цьому – після її усунення відвідуваність повинна повернутися.

Дізнайтеся також: Як створити сайт за допомогою безкоштовного конструктора сайтів.

Panguin Tool

Даний сервіс схожий з попереднім. Але він формує графіки на основі статистики з Google аккаунта. Тому в Panguin Tool можна перевірити тільки сайти, до яких є повний доступ. Сервіс аналізує наявність Панди чи Пінгвіна. Також він перевіряє маркер «Local», який вказує на апдейти алгоритму Голуб.

Fruition's Google Penalty Checker

Цей сервіс может визначити тільки фільтри від Google. І для роботи йому потрібні дані з Google Analytics. Інструмент платний, що являється його істотним мінусом. Але є безкоштовна версія, яка дозволяє перевірити 2 сайта. Правда, без статистики за останні 90 днів. Тому нею має сенс користуватися, якщо просідання трафіку почалося пізніше цього терміну.

Ключова фішка сервісу – він уміє визначати ступінь впливу кожного оновлення і розподіляти маркери за кольором – від зеленого до червоного (дивлячись, який ефект воно дало – позитивний чи негативний).

А під графіком показується дата апдейту і подробиці, що конкретно змінилося. На основі такої інформації набагато простіше визначити причину погіршення ключових показників.

 

 

Seolib.ru

Це не тільки сервіс аналізу посилань, релевантності текстів чи моніторингу позицій. Тут є різні інструменти, в числі яких і «Діагностика санкцій». Працює він за схожим принципом: виводить графік, на якому видно зміну трафіку і дати апдейтів. А далі вже доведеться самостійно зіставляти факти, щоб визначити причину погіршення показників сайту.

Підсумки

Як бачите, перевірити наявність фільтрів від Яндексу чи Google можна багатьма способами. І всі вони дуже прості. Пробуйте різні варіанти – один з них повинен допомогти визначити причину песимізації сайту.

Але, як відомо, санкції простіше не допустити, ніж зняти. Тому при роботі з веб-ресурсом використовуйте чесні «білі» методи: публікуйте унікальний контент, нарощуйте максимально природний посилальний профіль і т.д. При такому підході до справи перевірка сайту на санкції пошукових систем і зовсім не знадобиться.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах та додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що хостинг-компанія CityHost надає послуги недорогого хостингу для сайтів будь-якої складності. З технічних питань звертайтесь за допомогою онлайн чата або по телефону ☎️ 0 800 219 220.
Подробнее: Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах та додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що хостинг-компанія CityHost надає послуги недорогого хостингу для сайтів будь-якої складності. З технічних питань звертайтесь за допомогою онлайн чата або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: