CityHost.UA
Допомога і підтримка

Інструкція по роботі з сервісом linkpad

 3621
10.12.2019
article

Під час роботи над зовнішньою оптимізацією сайту часто доводиться користуватися сервісом Linkpad. Адже тут можна подивитися посилальний профіль (свій або конкурентів), проаналізувати донорів, вхідні та вихідні анкори.

Сервіс надає чимало інформації, але не всі вміють ним користуватися. Тому нижче наведена інструкція по Linkpad, яка допоможе в усьому розібратися.

Можливості сервісу Linkpad

Лінк Пад має своїх пошукових роботів, які збирають інформацію, що відображається всім користувачам. База даних LinkPad максимально наближена до баз пошукових систем.

Раніше в сервісі некоректно відображалася інформація по веб-ресурсам на HTTPS. У всіх перевірених площадок кількість беклінків майже завжди було однаковою – близько 140 тисяч. Сьогодні помилка вже виправлена, і Linkpad коректно показує дані і по площадкам на HTTPS.

Спектр послуг у сервісу величезний: прискорене просування, збільшення ефективності розкрутки і т.д. І майже всі вони платні. Але в даній публікації ми розглянемо безкоштовну опцію LinkPad – «Перевірка посилань».

Важливо: Якщо у вас великий проект, рекомендуємо замовити надійний VPS сервер і забезпечити стабільну роботу сайту.

Вона виручає при аналізі сторонніх сайтів – а точніше їх посилальної маси. З її допомогою можна отримати корисну інформацію про донорів, анкори, кількість беклінків. І, відштовхуючись від неї, скорегувати зовнішню оптимізацію власного сайту, щоб зайняти більш високі позиції.

Дізнайтеся також: Як створити сайт за допомогою безкоштовного конструктора сайтів.

Інструкція по роботі з Linkpad

На головній сторінці Linkpad розташована форма пошуку. Щоб проаналізувати конкретну площадку, вкажіть доменне ім'я сайту і натисніть кнопку із зображенням лупи.

Через пару секунд відкриється детальний звіт зі знайденою інформацією. Але для отримання повного доступу до розділів потрібно авторизуватися (попередньо зареєструвавшись, якщо немає особистого аккаунту на Linkpad).

Першим в звіті відображається графік зміни кількості донорів і беклінків за поточний рік. При необхідності можна подивитися аналогічні дані за 3 або 5 років.

Далі сервіс Linkpad виводить цікаву статистику:

  • кількість беклінків;
  • процентну кількість безанкорних лінків і лінків, закритих тегом nofollow;
  • кількість посилань IP-адрес;
  • орієнтовну ціну розміщення беклінків;
  • відсоткову частку донорів різних доменних зон;
  • цільові сторінки і пошукові запити.

Потім відображається блок, в якому відразу відкритий розділ «Посилання». Тут показується адреса кожного беклінку і анкори. При необхідності можна перейти по URL і ознайомитися з площадкою-донором.

Решту розділів потрібно відкривати вручну:

  1. Сторінки в індексі. Відображає проіндексовані сторінки, їх заголовки та URL-адреси.
  2. Сайти на тому ж IP. Показує кількість веб-ресурсів, розміщених на тому ж IP-адресу, що аналізована площадка, їх URL-адреси, інформація по беклінкам і донорам.
  3. Донори. Відображає площадки, на яких опубліковані беклінки. Додатково показує їх URL, кількість беклінків, анкори.
  4. Одержувачі. Показує URL площадок, на які посилається аналізований веб-ресурс.
  5. Посилання на сайті. Відображає перелік вихідних беклінків, їх анкори і URL-адресу, куди вони ведуть.
  6. Анкори. Показує список вхідних анкорів і сайтів-донорів з цими анкорами.
  7. Вихідні анкори. Відображає URL-адресу сайтів і анкори, проставлені з аналізованої площадки.

При необхідності дані з будь-якої вкладки можна вивантажити в вигляді файлу. Для цього передбачена спеціальна кнопка «Експорт в CSV».

Як бачите, опція «Перевірка посилань» дуже проста. Треба лише один раз пройтися по всіх пунктах – і ви відразу зрозумієте, що де відображається. А після цього зможете аналізувати посилальний профіль будь-яких інших сайтів.

Наскільки точні дані з Linkpad?

У сервісу Linkpad є одна болячка – він показує дані з великим запізненням. Його бази оновлюються занадто повільно, а тому поточна інформація не є на 100% достовірною. І актуальних даних по недавно розміщеним беклінкам, швидше за все, не буде.

Тому сервіс Linkpad використовують для загального аналізу посилального профілю конкурентів. З цим завданням він справляється відмінно. А для отримання більш актуальної інформації (наприклад, якщо потрібно постійно стежити за посилальною масою власного сайту) можна користуватися безкоштовними інструментами від Google і Яндексу або іншими платними сервісами по типу Linkpad.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах та додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що хостинг-компанія CityHost надає послуги недорогого хостингу для сайтів будь-якої складності. З технічних питань звертайтесь за допомогою онлайн чата або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: