CityHost.UA
Допомога і підтримка

Оператори мобільного зв'язку проти шахраїв

 1974
18.11.2020
article

Незабаром шахраям оголосять відкриту війну. Мінціфри активно працює над законопроектом, завдяки якому власники телефонів зможуть протидіяти несанкціонованим діям. Тепер, якщо на мобільний надходять дзвінки від шахраїв, або вас спамлять, ви зможете поскаржитися в компанію стільникового зв'язку.

Згідно із законодавчим актом мобільні оператори будуть зобов'язані відстежити трафік і встановити джерело. Після проведення розслідування і в разі, якщо факт фрода підтвердиться, телефон, з якого надійшов виклик буде заблокований.

Читайте також: Як встановити тему в WordPress.

Такі заходи справедливо вважаються необхідними. Однак в компанії МТС виник ряд заперечень. Компанія заявляє, що система антіфрод і так ефективна в достатній мірі. Наприклад, якщо на номер абонента відбувається запит з банку, система паралельно перевіряє, чи дійсно це офіційний дзвінок. При виникненні підозр, виклик блокується, а в адміністрацію відправляю уточнення про правомочність звернення.

Вам буде також цікаво: Безкоштовне створення сайту самостійно.

Також операторів бентежить, що законопроект в нинішньому вигляді сирий. Якщо його не доопрацювати належним чином, хулігани зможуть використовувати його в своїх цілях і ускладнювати таким чином життя звичайних абонентів.

Побоювання операторів цілком зрозумілі й обґрунтовані, але кількість абонентів, які постраждали від спам-атак і небажаних дзвінків в 2020, зросла на 20% в порівнянні з 2019. Це говорить про необхідність застосування додаткових заходів.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити хостинг для WordPress або vps сервер, ви можете у хостинг-компанії CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: