CityHost.UA
Допомога і підтримка

Шахраї почали полювання за брендовим трафіком компаній

 1809
28.10.2020
article

Осінь - сезон розпродажів. Багато відомих торгових марок пропонують рекламні акції і суттєві знижки на свою продукцію. Цим вирішили скористатися аферисти. До середини жовтня в мережі зареєстровано майже двісті сайтів, що містять в назві відомі бренди. Характерною особливістю є закінчення off.

Було виявлено, що всі реєстрації проводяться на технічних потужностях однієї російської компанії, яка використовує хостинг за кордоном. Метою такої активності є організація фальшивих розпродажів. Експерти з кібербезпеки вважають, що подібний хід допоможе власнику доменів монетизувати їх за допомогою накрутки трафіку або фішингових розсилок.

Читайте також: Що таке воронка продажів.

Подібну платформу можна легко заблокувати тільки якщо її діяльність впливає на кібербезпеку. Якщо мова йде про зловживання брендовим ім'ям, закрити "нечесні" сайти без суду буде вкрай складно. Існує ще одна заковика. Якщо сервери розміщені в країні, де провайдери не блокують сайт, перешкоджати його діяльності технічними засобами стає неможливо.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити хостинг України або vps сервер, ви можете у хостинг-компанії CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: