CityHost.UA
Допомога і підтримка

Курси по створенню сайтів

 5840
30.10.2020
article

Створення сайтів - прибуткова справа, навчитися якої можна або самостійно, або пройшовши навчання на курсах. Самостійне навчання має масу мінусів, основний з яких - час. Щоб знайти потрібну інформацію і матеріали для навчання необхідно витратити багато часу. При цьому важливо розуміти, що інформація з мережі не завжди актуальна, адже в світі створення сайтів все дуже швидко змінюється.

Основним плюсом самостійного навчання є умовна безкоштовність цього процесу, адже єдине, що ви витрачаєте цей час. З мінусів самостійному навчанні, крім часу, можна також відзначити і відсутність наставника або викладача. Людини, у якої є певний досвід в розробці та знання, якими вона готова ділитися. Навчаючись самостійно у вас не буде можливості комусь показати свою роботу і отримати повноцінну оцінку, пораду або рекомендацію.

Курси по створенню сайтів - основні переваги

Курси по створенню сайтів - школи або інші організації, які на професійному рівні проводять навчання людей. Програма курсів завжди включає в себе повний набір необхідних навичок для самостійного опрацювання і створення інтернет проектів. Це, мабуть, і є основною перевагою. Ви приходите і отримуєте вже зібрану і структуровану інформацію. Найчастіше програми навчання продумані і грамотно складені. Курси використовую власні робочі методики, які пройшли «обкатку» на студентах.

Чому навчать на курсах по створенню сайтів?

Програма курсів створення сайтів повинна включати все від «А» до «Я». Хороші курси навчають не тільки використовувати CMS, а й писати код самостійно і верстати сторінки. Крім того, вас навчать основам просування сайту, що обов'язково допоможе в майбутньому.

Курс «створення сайтів» найчастіше виглядає так:

  • Інформація про використовувані технології: хостинг, домен.
  • CMS: системи управління контентом, які дозволять створити сайт.
  • Архітектура сайтів.
  • Програмування.
  • Веб дизайн.
  • Верстка.
  • Вступна інформація про просування сайту.

Так само на курсах ви можете взяти додаткові модулі, наприклад, приділити більшу увагу верстці або роботі з конкретною CMS.

Кому підійдуть курси створення сайтів

Перш за все, звернути увагу на курси веб розробки варто тим, хто не має достатньої кількості часу на самостійний пошук інформації. Тим, хто хоче професійно створювати сайти, краще вибрати курси, адже там можна отримати набагато більше, ніж в безкоштовних джерелах. Якщо для вас навчання проходить ефективніше з викладачем, то оптимально теж пройти платні курси. Наставник або вчитель зможе підібрати правильний підхід, розкрити в вас здатності до того чи іншого напрямку розробки сайтів. Комусь краще дається Front-end, комусь Back-end.

Навчання створенню сайтів - який тип навчання вибрати

Якщо ви вибрали для себе шлях отримання інформації через курси, а не самостійно, необхідно буде так само визначитися з типом навчання. Є два типи навчання:

  • Онлайн навчання;
  • Офлайн навчання;

Курси по створенню сайтів онлайн коштують дешевше, але і залучення в таке навчання набагато менше, ніж в реальних уроках. У групах онлайн курсів зазвичай одночасно проходять навчання більшу кількість студентів. У такому підході викладач приділяє мінімум часу кожному зі студентів.

Плюсом онлайн занять є відсутність прив'язки до міста. Ви можете навчатися на курсах по створенню сайтів в Києві, а перебувати при цьому, наприклад, в Одесі чи Львові.

На заняттях, які ви відвідуєте фізично більше шансів отримати відповіді на ваші запитання. Групи для офлайн навчання найчастіше складаються з 10-15 осіб. У такому варіанті у викладача набагато більше шансів донести потрібну інформацію і приділити більше часу конкретним людям.

Щоб однозначно зрозуміти, що буде краще - онлайн або офлайн курси, потрібно звернути увагу на свої здібності до навчання. Для деяких людей ефективність при офлайн виростає в рази. Тут все дуже індивідуально. Подивіться на свій минулий досвід будь-яких курсів. Якщо ви можете засвоювати інформацію «з монітора» і вам не потрібно «менторство» сміливо можна вибирати онлайн.

Як вибрати курси

Якщо ви вирішили навчитися створювати сайти і вибираєте курси, дотримуйтесь простих рекомендацій. Перш за все зверніть увагу на бренд. Навчання у відомих компаній буде коштувати дорожче, але і рівень викладачів і матеріалу у них вище. Обов'язково ознайомтеся з відгуками в мережі. Нічого не може краще описати курси, ніж відгуки студентів. Запитайте у знайомих і друзів, які проходили подібне навчання. Ціна - важливий фактор.

Складіть табличку з цінами на навчання зі створення сайтів і виберіть прийнятний варіант. У багатьох курсів є пробні заняття. Не нехтуйте і використовуйте цю можливість. Таке заняття найчастіше безкоштовне і на ньому ви зможете зрозуміти програму і підхід до навчання. У будь-якому випадку - вибираючи для себе професію розробника вам доведеться проходити навчання. Самостійно або на курсах - це ваш вибір.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: