CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як видалити сайдбар WordPress

 5321
28.09.2020
article

Почнемо з азів. Сайдбар- допоміжна панель, розміщена збоку, як правило з правого боку. Це важливий інструмент для утримання відвідувача на сайті. Як правило в цій колонці розташовується інформація про всі матеріали і рубрики сайту. У статті ми розглянемо, як прибрати бічну панель в wordpress.

Плюси sidebar

У боковій колонці може розташовуватися корисна інформація для підвищення інтересу до сайту: різні відео матеріали, посилання на статті та фотографії. Для більшої зручності всю контактну інформацію розмістіть в цьому бічному блоці. Тобто всю потрібну і привабливу інформацію, а також рекламні оголошення можна розміщувати саме тут.

Власники сайту не обмежені в розміщенні колонок. Можна розмістити сайдбар зліва чи справа, а при бажанні зробіть дві невеликі вставки з двох сторін. Таким чином основний текст буде обрамлений додатковою інформацією.

Читайте також: Як видалити непотрібні плагіни і шаблони WordPress.

Однак, часто дизайнери відмовляються від "захаращення" сайту. Багато хто вважає, що рекламу ефективніше розташовувати в середині статті, всы відгуки внизу матеріалу, а контакти взагалі виносити окремою сторінкою. Існує думка, що відвідувачі краще сприймають інформацію при такій структурі сайту, ніж, коли все розташовується на одній сторінці. Якщо ви розумієте, що ваш контент перевантажений інформацією, вам потрібно розуміти, як прибрати бічну колонку wordpress.

У чому мінуси використання сайдбара

На ряду з перевагами використання сайдбара, є ряд істотних недоліків. Розглянемо докладніше. Істотний вплив на швидкість завантаження сайту. При перевантаженості бічної колонки інформацією, особливо відеофайлами, сторінка буде "подвисати". Додаємо стандартні фактори, які впливають на "пригальмовування сторінки": слабкий інтернет, не самий якісний хостинг, ємні фотографії. Все це в сумі стає дратівливим моментом, в результаті якого відвідувач покине сайт, не чекаючи результату. По-перше: ви втратите потенційного клієнта, а по-друге: ваш рейтинг впаде.

Наступним недоліком є ​​відволікаючий момент. Припустимо людина читає статтю, і в його поле зору потрапляє якийсь відеоматеріал, реклама, оголошення або посилання. Замість того, щоб дочитати матеріал, він може перейти по посиланню і так і буде блукати по сайту, не отримавши повної інформації про ваш продукт.

Той факт, що відвідувач не дійшов до кінця сторінки негативно впливає на перегляд свого сайта пошуковими системами. Боти проаналізують факти "перестрибування" з однієї сторінки на іншу, сприймуть ваш сайт як неякісний і перестануть його ранжувати, якщо взагалі не сприймуть як шкідливий і не заблокують.

Читайте також: Як видалити непотрібні плагіни і шаблони WordPress.

Недочитаний до кінця матеріал - це не залишені коментарі і оцінки від відвідувача. Відповідно про популяризацію вашого сайту можна забути.

Також шкідливі бічні панелі і для мобільних додатків. Зараз перше знайомство з платформою відбувається в більшості випадків з телефону. У гаджеті бічна панель просто не відображається. Вся інформація "сповзає" вниз і робить сайт важким і незручним. У підсумку ваш сайт буде виглядати хаотично. Навряд такий зовнішній вигляд буде привабливим.

Як прибрати sidebar wordpress

Вибираємо відповідну тему з однією колонкою. У всьому размаїтті пропонованих шаблонів, ви неодмінно знайдете таку, де дозволяється варіювати наявність і відсутність бічних колонок. Прямо всередині теми можна вказати, чи потрібен вам сайдбар. Плагін - найдоступніший спосіб. Для тих, хто цікавиться питанням як видалити сайдбар в wordpress корисна покрокова інструкція нижче.

Використовуйте динамічний віджет Dynamic Widget Area Manager. Його варто вибрати з-за величезної кількості установок, досить високої оцінки й через те, що розроблений він одним з найнадійніших і відомих розробників. За допомогою цього плагіна ви будете легко менеджував свій контент: додавати і прибирати бічні панелі, вносити зміни в налаштування.

Content Aware Sidebars ще один спосіб відповісти на питання як прибрати сайдбар зі сторінки wordpress і не тільки. З його допомогою ви можете робити індивідуальні налаштування на панелях, вносити корективи в віджети, при необхідності виправляти програмний код і налаштовувати тип повідомлень. Плюс він інтегрований з іншими популярними плагінами. Не останньою перевагою є наявність російськомовної версії.

Читайте також: Як дізнатися шаблон WordPress.

У висновку скажемо про найпростіший і невибаглива плагін Fullwidth Templates. Завдяки мінімальній кількості налаштувань з ним впоратється навіть початківець. Всього три опції дозволять вам добитися адекватного зовнішнього вигляду для вашого сайту. Будьте впевнені в тому, що після "очищення" матеріалу, він адекватно буде виглядати як на стаціонарному пристрої, так і в мобільному гаджеті.

Висновки. Тепер, коли вам відомо, як прибрати сайдбар wordpress на одній сторінці, залишилося прийняти рішення чи хочете ви цього. Бувають такі матеріали, гда сайдбар неприпустимий, а буває навпаки. Перед тим, як чистити контент зважте всі плюси і мінуси. Пам'ятайте, що бічні колонки використовують для поліпшення навігації і утримання уваги клієнта. Також вам не обов'язково синхронізувати зовнішній вигляд сторінок. Проаналізуйте кожну зі сторінок і визначитеся, для якої сайдбар необхідний, а з якою його краще видалити.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити недорогий хостинг для сайту, а також зареєструвати домен org, ви можете у хостинг-компанії CityHost в два кліка.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: