CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як налаштувати HTTPS для WordPress

 3357
15.04.2020
article

Існує кілька способів, як налаштувати https для WordPress. Наприклад, за допомогою SSH-підключення та утиліти w-cli. Це нескладний спосіб, але він годиться лише для досвідчених користувачів, які розбираються, як вручну змінити домен сайту.

Тому нижче буде розглянута настройка https для WordPress за допомогою плагіна. Це найпростіший спосіб, який зрозумілий і новачкам, і досвідченим веб-майстрам. Адже 90% роботи зробить плагін. Який? Варіантів пропонується багато, але ми розглянемо настройку https для WordPress за допомогою Really Simple SSL.

Підготовчі роботи

Для початку обов'язково створіть резервну копію сайту і БД. Це стандартна процедура, яка завжди виконується в подібних випадках. Якщо трапиться непередбачене – ви зможете спокійно відновити працездатність сайту.

Також треба заздалегідь купити і встановити SSL сертифікат. Його можна придбати у хостинг-провайдера.

Як встановити плагін?

Перше, що потрібно зробити – встановити плагін Really Simple SSL. Він доступний у маркетплейсі. Далі виконайте наступні дії:

  1. Авторизуйтесь в адміністративній панелі Wordpress. Для цього перейдіть за URL-адресою виду http://sait.ua/wp-admin/ і введіть логін з паролем.
  2. У лівій колонці виберіть розділ «Модулі», потім – пункт «Додати новий». перевод на https
  3. Пропишіть назву плагіна в пошуковому полі і натисніть кнопку «Встановити».rss wordpress
  4. Зачекайте, поки плагін встановиться. Натисніть кнопку «Активувати».wordpress https

Вгорі з'явиться повідомлення з пропозицією включити https протокол. До цього моменту вже повинна бути збережена резервна копія сайту. Якщо ні – робіть, і потім приймайте пропозицію.

Щоб активувати SSL, будь-то домен com.ua або інший, необхідно натиснути кнопку «Вперед!». Поточна сесія в адміністративній панелі завершиться: вас викине і доведеться ще раз авторизуватися. Далі адмінка буде відкриватися вже за новою адресою з HTTPS.

На цьому перехід можна вважати завершеним. Сайт на WordPress відкривається за новою адресою, всі посилання автоматом заміняться на https-версії.

При необхідності можна відключити плагін і скасувати всі зміни. Для цього треба зайти в список плагінів і натиснути відповідну кнопку. Правда, всі посилання заміняться на http-версії.

Якщо ж хочете відключити плагін, але залишити HTTPS, тоді треба зайти в параметри розширення.

Усунення помилок

Коректно налаштувати https для WordPress виходить не завжди. Іноді веб-ресурс функціонує не так, як потрібно. Виправити це можна, активувавши режим налагодження. Або покопавшись в додаткових параметрах.

Їх багато, тому коротко розглянемо основні функції:

  1. Автоматично замінити змішаний вміст. Прибирає помилки типу mixed content. Всі http-лінки замінюються на https.
  2. Переадресація WordPress 301 в SSL. Налаштовує редірект 301. Всі параметри вносяться автоматом, вручну нічого міняти в .htaccess не потрібно.
  3. 301 переадресація .htaccess. Теж активує перенаправлення на HTTPS. Але щоб не уникнути циклічного редіректу, не вмикайте цю опцію разом з попередньою.
  4. Переадресація JavaScript в SSL. Робить те ж саме. Активується в тих випадках, коли попередні два варіанти не спрацювали.
  5. Відладка. Включає режим відладки. Вивчати логи можна на окремій вкладці.
  6. Заборона редагувати файл .htaccess. Дана опція активується при використанні третьої в списку функції.
  7. Перемикання опції виправлення mixed content. Другий (альтернативний) спосіб усунення помилок типу «змішаний контент». Використовується, якщо перший не спрацював.
  8. Деактивация плагіна із збереженням SSL. Відключає внутрішні переадресації. Скасовує заміну http-посилань на https. Але SSL зберігається, і сайт буде відкриватися за новою адресою з https. Також залишиться і переадресація в .htaccess.

Якщо в роботі плагіна виникнуть проблеми або залишаться інші помилки – їх можна вирішити за допомогою технічної підтримки хостинг-провайдера.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: