CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як і де розміщувати безкоштовні зворотні посилання на сайт

 9287
27.11.2019
article

Під час роботи над зовнішньою оптимізацією сайту можна використовувати платні і безкоштовні посилання. Більшість людей проставляють тільки платні, закуповуючи їх на біржах, або безпосередньо домовляючись із власниками авторитетних видань.

Про те, що можна розмістити посилання на сайт безкоштовно, мало хто замислюється. І дарма. Якщо беклінк буде якісним – пошуковикам він сподобається. Подібні посилання вважаються максимально природними, а тому добре впливають на позиції сайту.

Де безкоштовно розмістити посилання? Площадок, які пропонують дану послугу багато, тому розглянемо найбільш популярні.

Вивчення сайтів конкурентів

Самий простий та ефективний спосіб знайти площадки для проставлення безкоштовних беклінків – подивитися у конкурентів. Досить лише проаналізувати посилальний профіль сайту за допомогою Ahrefs, Linkpad чи інших спеціалізованих сервісів.

В якості альтернативного варіанту можна ввести в пошуку Google URL-адресу сайту конкурента, взявши її в лапки. Так пошуковик відобразить всі посилання, що ведуть на даний веб-ресурс.

Певна річ, знайдені площадки треба обов'язково перевіряти на якість, дивитися їх авторитетність. Не варто просто дублювати посилальний профіль конкурента, адже так можна скопіювати і його помилки.

З отриманого списку донорів відберіть ті, де можна розміщувати безкоштовні посилання для просування сайту. Потім складіть контент-план, розпланувавши, скільки беклінків в день/тиждень/місяць будете проставляти.

Площадки, на яких можна безкоштовно розмістити посилання

Тепер розглянемо основні площадки, що пропонують безкоштовне розміщення зворотних посилань. Варіантів достатньо, тому кожен знайде для себе підходящі варіанти.

Каталоги компаній

Каталоги підходять компаніям, які працюють в окремій сфері. Наприклад, в будівельній, автомобільній, медичній. Адже розміщувати посилання потрібно у відповідному розділі. Погодьтеся, будівельний інтернет-магазин буде недоречно виглядати в списку сайтів весільної тематики.

Каталоги потрібно шукати в Google і Яндексі. Бажано відібрати кращі, склавши список для контент-плану. А щоб не викликати підозр у пошуковиків – бажано проставляти одне посилання на тиждень. Пам'ятайте, що за автоматичний прогін по каталогах або масову появу беклінків за короткий проміжок часу веб-ресурс швидко потрапить під фільтри.

Важливо: Якщо у вас великий проект, рекомендуємо замовити надійний VPS сервер і забезпечити стабільну роботу просувається проекту.

Каталоги сайтів

Якщо перший варіант розрахований на компанії, які працюють і в офлайні, і в онлайні, то дані каталоги призначені тільки для фірм з власним веб-ресурсом (він вказується в обов'язковому порядку).

Розмістити посилання на сайт нескладно: достатньо пройти реєстрацію, заповнивши стандартні поля. Іноді беклінк з'являється після перевірки модератором, яка може займати як пару хвилин, так і кілька місяців. В дійсно хороших каталогах модерація триває довго.

Важливий нюанс: нерідко для розміщення посилання просять ставити зворотний беклінк на власному сайті. Від такої пропозиції краще відмовитися – не варто роздавати вагу всім підряд. Каталогів в мережі багато – і знайти інший не складе труднощів.

Форуми

Безкоштовні посилання для просування можна розмістити і на форумах. Але потрібно шукати площадки, схожі за тематикою з вашим сайтом.

Для проставлення беклінку рекомендується зареєструвати 2 аккаунта. З першого задаєте питання, просите порекомендувати хорошу компанію. А з другого – відповідаєте на дане повідомлення, якби ненароком залишаючи посилання на свій сайт.

Для пошуковиків посилання на форумах вважаються максимально природними. Адже якщо ваш сайт рекомендують інші люди – це говорить про його корисність.

Єдине, про що потрібно подбати, щоб адміністрація форуму пропустила повідомлення, не порахувавши їх спамними або рекламними. А щоб користувачі нічого не запідозрили – пишіть реально корисні повідомлення, а не просто ставте посилання заради посилання. І тоді крім природного беклінку отримаєте «живі» переходи зацікавлених людей, що тільки підвищить його ефективність.

Але не зловживайте даними способом. Посилальна маса повинна нарощуватися плавно і поступово, тому складіть графік написання повідомлень на форумах і дотримуйтесь його. Певна річ, питання і відповіді повинні публікуватися з різницею в кілька днів.

Соцмережі

Соцмережі – прекрасне джерело отримання безкоштовних беклінків. Все, що потрібно – писати інформативні пости в власних групах або залишати корисні коментарі з посиланням на сайт, стимулюючи користувачів робити репости.

Коментарі до статей

Інформаційні сайти, де публікуються корисні статті – справжнє джерело для отримання безкоштовних беклінків. На таких площадках підключені різні способи коментування, і ви можете писати коментарі, залишаючи своє посилання.

Доменне ім'я сайту можна вказувати навіть в неклікабельном вигляді. По-перше, це викличе менше підозр у користувачів. По-друге, при написанні корисного коментаря «живі» переходи все одно будуть.

Відгуковики

Існує багато сайтів, де люди залишають відгуки про товари або послуги. Наприклад, iRecommend. Ви теж можете залишити корисний відгук з посиланням на веб-ресурс.

Агрегатори сайтів

Для розміщення посилання потрібно пройти стандартну реєстрацію. Додатково агрегатори сайтів можуть привести зацікавлених користувачів. І це теж позитивно позначиться на просуванні веб-ресурсу.

Сайти друзів

Якщо у друзів або знайомих є сайт – попросіть їх розмістити беклінк на вашу площадку. Якщо вони не займаються продажею посилань, то ефект від розміщення буде максимальним. Особливо, якщо сайт має гарну відвідуваність.

Товари для огляду

Компанії, які продають товари, можуть періодично роздавати безкоштовно свою продукцію в обмін на якісний огляд. Наприклад, популярним блогерам на Youtube. Як мінімум, це вже буде непогана реклама. А якщо огляд вийде якісним – його будуть рекомендувати, ділитися ним з друзями. І тоді безкоштовні посилання з'являться у величезній кількості.

Обмін посиланнями

Таким способом можна безкоштовно розміщувати беклінки на авторитетних площадках, але у відповідь доведеться ставити посилання на своєму сайті. Щоб не віддавати вагу, можна публікувати його з атрибутом «nofollow». Але заздалегідь обговоріть це з власником іншої площадки, щоб потім не виникло непорозуміння.

Якісний контент

Отримати природні посилання можна, просто публікуючи якісні статті. Якщо контент вийде дійсно крутим і корисним, користувачі самі будуть його рекомендувати. Звісно, такі посилання отримати складно, але вони вважаються максимально природними і найбільш цінними.

Гостьові пости

Також отримати посилання можна шляхом написання гостьових постів. Домовляєтеся з власником сайту, обговорюєте вимоги – і вперед, за роботу.

Якщо публікувати гостьові пости на авторитетних площадках – ефект від розміщення беклінків може бути досить вагомим. Але перед цим обов'язково перевіряйте хостинг донору, швидкість завантаження сторінок, відвідуваність і інші параметри, щоб переконатися, що проставлення посилання не принесе вам рівно протилежний результат.

Підсумки

Як бачите, площадок, де можна розмістити посилання безкоштовно, більш ніж достатньо. Вибирайте варіанти, які найбільше підходять, складайте контент-план і приступайте до роботи над посилальним профілем. Тільки робіть це плавно і поступово, використовуючи оптимальне співвідношення анкерних та безанкорних посилань.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: