CityHost.UA
Допомога і підтримка

Що таке ранжирування посилань

 3315
27.05.2020
article

Що значить ранжирування посилань? Це певний алгоритм, який застосовується пошуковими системами для розрахунку місця сайту у відповідь на запит користувача. Останнім часом багато власників сайтів, бажаючи швидше розкрутитися, почали зловживати багатьма алгоритмами, і з цієї причини багатьом пошуковим системам доводиться посилювати правила оцінки посилань і побудови їх видачі результату пошуку.

Чому пошукові системи посилили правила ранжирування?

В першу чергу це торкнулося методів розкрутки сайтів шляхом прямого обміну посиланнями! Вони перестали бути настільки ефективним як раніше, тому що цей обмін виявляється дуже легко і фільтрується пошуковими системами. Звичайно, хтось продовжує купувати і продавати посилання з допомогою бірж, але ефективність цього методу швидкими темпами знижується. У зв'язку з цим, останнім часом дуже цікавим і популярним стає інший метод обміну посиланнями - кільцевий або як його ще називають, "кругова порука" (веб-рінгу).

Що таке веб-рінгу?

Суть кільцевого обміну така ж, як і в круговій поруці: група сайтів "посилається" по колу, і кожен попередній сайт посилається на наступний, і так триває до тих пір, поки круг не закінчиться. Такий метод пошукові системи ще не навчилися фільтрувати, тому ефективність його досить-таки висока.

Для того, щоб такий метод розкрутки працював, в круговому обміні повинно бути присутні не менше 3-х сайтів, але ідеальним вважається група від 10 до 15 сайтів. Якщо один учасників виходить з кругової поруки, то кільце все одно не має розпадатися, і хтось стає на його місце. Так, а що ж це таке - оптимізація?

Що таке пошукова оптимізація?

Фахівці цієї справи говорять, що оптимізація дуже схожа з тюнінгом автомобіля - усунення неполадок, поліпшення зовнішнього вигляду, доробка. Для сайтів же це підстроювання коду, текстів, і інших параметрів сайту під ті алгоритми, які надає пошукова система з метою підняття сайту на більш високі позиції при видачі.

Читайте також: Як користуватися програмою Netpeak Spider.

Власник, який бажає отримати максимальний результат, повинен дотримуватися строго всіх параметрів. Оптимізація і розкрутка сайту своїми руками - порівняно молодий вид діяльності, але вже зараз його ділять на три категорії: "біла" оптимізація, "сіра" і "чорна". "Біла" оптимізація означає повне, комплексне просування. В результаті "білої" оптимізації створюється основне ядро ​​сайту, сайт реєструється в пошукових системах, а потім проводиться обмін посиланнями з ресурсами, схожими за тематикою, без застосування заборонених і несумлінних методів.

В результаті "сірої" оптимізації і розкручування сайту своїми руками обмін посиланнями проводиться з ресурсами, не завжди однаковими за тематикою, а так само додавання величезної кількості ключових слів в статті, які часто йдуть на шкоду читабельності для відвідувача сайту. Ну, а "чорна" оптимізація має на увазі використання спамерських методів. При використанні чорної оптимізації також створюються сторінки, які призначені тільки для пошукових роботів.

Звичайно, такий спосіб приносить невеликий і короткочасний ефект, але потім сайту загрожує бан від пошукової системи. Як і всі інші методи просування сайту, оптимізація має свої мінуси і плюси. За фінансовими витратами "тюнінг" сайту обійдеться набагато дешевше, ніж реклама, але потребують високої кваліфікації від виконавця.

З усього цього випливає, що оптимізація і розкрутка сайту своїми руками необхідна для довгострокового результату, тоді буде йти постійний потік відвідувачів. Але щоб опинитися на топових місцях, треба суворо дотримуватися правил пошукових систем, мати надійний хостинг сайту, не вдаватися до заборонених методів, а також приділяти особливу увагу тюнінг-оптимізації веб-ресурсу.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: