CityHost.UA
Допомога і підтримка

Що таке 403 помилка сайту

 20365
26.04.2019
article

403 Forbidden — одна з найбільш поширених помилок, яка трапляється практично на всіх сайтах, незалежно від того, на якому движку вони працюють або які технології використовують. Якщо ви адмініструєте блог, онлайн-магазин або портал уже хоча б кілька місяців, дуже ймовірно що стикалися з такою проблемою. Про те, що таке 403 Forbidden, як виправити цю помилку і які є три основні причини її появи, читайте далі.

 

Причини появи помилки 403 на сайті

Текст з’являється замість вмісту веб-сторінки в тих випадках, коли доступ до цієї веб-сторінці закритий особою, яка адмініструє ресурс або хостинг сайту. Діяти у разі появи такої помилки слід негайно, адже ризики втратити клієнтів, які зіштовхнулися з нею, ростуть із кожною секундою. І перш ніж розповісти про способи усунення 403 Error Forbidden, зазначимо, що основні причини її появи:

некоректний синтаксис .htaccess;
невірно встановлені права доступу до каталогів на сервері;
збої в роботі плагінів і доповнень.

 

Як виправити 403 помилку на WordPress

Отже, тепер ви знаєте, що означає 403 помилка на сайті й щоби виправити її, насамперед підключіться до сайту через ФТП-протокол, використовуючи FileZilla. А далі…

 

Створіть заново .htaccess. У цьому файлі, який розташований у кореневій директорії сайту, вказуються настройки сервера Apache. Наприклад, правила для 301 редиректів, переадресація з протоколу http на https і багато інших. .htaccess має власний синтаксис, помилки в якому можуть стати причиною появи 403 Forbidden Error.

Щоби створити заново цей файл виконайте такі дії:

  1. У лівому нижньому віконці FTP-клієнта виберіть місце на комп’ютері, куди хочете завантажити .htaccess, а в правому нижньому — клікніть по цьому файлу правою кнопкою миші (ПКМ) і виберіть «Завантажити». Ви зробили бекап .htaccess і тепер можете сміливо виконувати подальші кроки.
  2. Видаліть .htaccess із сервера, клікнувши по ньому в правому віконці ФТП-клієнта ПКМ і вибравши «Видалити».
  3. Зайдіть у Майстерню WordPress і виберіть пункт меню Налаштування > Постійні посилання. Натисніть кнопку «Зберегти зміни» внизу сторінки.

Якщо після виконання цих дій помилка 403 зникла, проблема була в пошкодженому .htaccess. Якщо проблема не вирішилася — читайте далі.

 

Змініть права доступу. Ще одна поширена причина, чому з’являється 403 Forbidden — некоректно визначений доступ до файлів і тек на сайті. Це може статися з різних причин і не залежить від того, який тип розміщення сайту обраний — віртуальний сервер або шаред-хостинг. Щоби вирішити цю проблему, виконайте такі дії:

  1. Натисніть ПКМ по кореневій директорії в правому верхньому віконці ФТП-клієнта і виберіть «Атрибути файлу…».
  2. У рядку «Числове значення» пропишіть 755 або 750, відзначте чекбокс «Проектувати в підкаталоги», виберіть радіокнопку «Застосувати лише до каталогів» і натисніть «Добре».
  3. Повторіть пункт 1.
  4. У рядку «Числове значення» пропишіть 644 або 640, відзначте чекбокс «Проектувати в підкаталоги», виберіть радіокнопку «Застосувати лише до файлів» і натисніть «Добре».
  5. Натисніть ПКМ по файлу wp-config.php (розташований у кореневій директорії) у правому нижньому віконці FTP-клієнта, виберіть «Дозволи файла…», вкажіть у полі «Числове значення» 440 або 400 та натисніть OK.

Якщо проблема не зникла, можливо її причина в некоректній роботі доповнень для WordPress.

Читайте також: Що таке ключові слова і як їх підібрати.

Деактивуйте плагіни. Баги у Вордпресс-плагінах або їхня несумісність із поточною версією движка можуть стати причиною появи Error 403. Ось як виправити 403 помилку сайту, викликану проблемами з доповненнями движка:

  1. Перейдіть у директорію wp-content, використовуючи FTP-клієнт, і змініть ім’я каталогу plugins на plugins-stop. Перейменувавши цю теку, ви вимкнете усі плагіни WordPress.
  2. Зайдіть на сайт і перевірте, чи зникла 403 помилка. Якщо так і сталося, проблема дійсно ховалася в одному з плагінів. Щоби визначити, у якому саме, виконайте такі кроки.
  3. Перейменуйте каталог plugins-stop у plugins і перейдіть у нього. У цій директорії ви побачите список усіх встановлених плагінів WordPress. Перейменуйте перший із них, додавши в кінці імені теки -stop, зайдіть на сайт і перевірте, чи зникла помилка 403. Якщо ні, таким же чином перейменуйте каталог другого з плагінів у списку. Знову перевірте, чи відображається помилка на сайті. Повторюйте процедуру перейменування доти, поки 403 Forbidden зникне.
  4. Видаліть останній перейменований каталог із файлами плагіна, клікнувши по ньому ПКМ і вибравши «Видалити».
  5. Поверніть оригінальні імена директорій плагінів, видаливши приставку -stop.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах та додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що хостинг-компанія CityHost надає послуги недорогого хостингу для сайтів будь-якої складності. З технічних питань звертайтесь за допомогою онлайн чата або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: