CityHost.UA
Допомога і підтримка

Яндекс посилює санкції проти підтасовування поведінкового фактора

 2124
02.10.2020
article

Високий рейтинг сайту - це успіх бізнесу. Ранжування багато в чому залежить від поведінкового фактора, який деякі власники веб-платформ накручують штучно. Яндекс посилив контроль над подібними махінаціями і зробив ряд жорстких заходів по їх запобіганню.

З недавнього часу власники сайтів, помічені в підтасуванні показників, стали отримувати сповіщення про зниження рейтингу. Лист містить інформацію про виникнення підозри у використанні програм, які фальсифікують дані поведінкового фактора.

У повідомленні висловлено припущення, що власник контенту міг стати жертвою махінацій з боку компаній, що займаються просуванням сайтів. Для того, щоб повернутися до нормальної роботи необхідно усунути джерело порушень. Однак санкції тривають близько року.

Про отримання таких попереджень на своїх сторінках в соцмережах повідомили деякі веб-дизайнери

У зв'язку з цим 15 вересня був проведений великий тематичний вебінар по виявленню фактів шахрайства. Фахівець компанії Піксель Тулс Дмитро Севальнєв пояснив, чим загрожують подібні попередження. За його словами, навіть тимчасова втрата позицій в рейтингу негативно відбивається на просуванні сайту в подальшому. Статистика показує, що санкції знижують рейтинг від 30 до 70 пунктів, далі сайт взагалі пропадає з пошуковика. Тому на думку експерта важливо стежити за тим, щоб ПФ відповідав реальності, а не накручувався.

Читайте також: Веб-аналітика: призначення і особливості.

На жаль іноді подібні помилки відбуваються несвідомо через некоректне використання платних посилань. Другою причиною можуть бути навмисні дії нечистих на руку конкурентів. Під час сорокахвилинного ефіру Дмитро докладно пояснив, як визначити, що дані по ПФ піддалися зовнішньому втручанню і як цього уникнути.

Відзначимо, що Яндекс посилив методи боротьби з накрутками в зв'язку з погіршенням статистики. У 2014 році в результаті глобального апдейта Яндекса масово постраждали сайти, які просувалися за рахунок накрутки. Результати видачі змінилися більш ніж на 80%. Частина з заблокованих сайтів, потрапили під санкції в результаті недосвідченість власників.

Дізнайтеся також: Як створити сайт за допомогою безкоштовного конструктора сайтов.

Механізм ще не досконалий, тому співробітники Яндекса активно працюють над створенням спеціального алгоритму, який дасть можливість виявити усвідомлене накручування даних для застосування жорстких заходів, а не помилкові дії новачка.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що купити хостинг України ви можете у хостинг-компанії CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: