CityHost.UA
Допомога і підтримка

Огляд платіжних систем: Interkassa, LiqPay, EasyPay, Portmone, Fondy, WayForPay

 23845
15.02.2021
article

Платіжні системи - це автоматизований комплекс, який обробляє інформацію про операції, що надходить до нього з різних платіжних систем. Вона виконує функцію посередника між покупцем і продавцем в інтернеті та може бути підключена практично до будь-якого торговельного майданчика. Сучасний інтернет-магазин уже складно уявити без можливості онлайн оплати - це зручно для власника магазину, швидко для покупця і безпечно з погляду кібер-захищеності. Ми розібралися, що пропонують українські платіжні системи сайтам і їхнім клієнтам. Нижче ви можете ознайомитись з оглядом популярних платіжних систем та умовами їх підключення на ваш сайт. 

 

 

Українські платіжні системи для сайту

 

Платіжна система Interkassa

Комісія: 2,2%.
Доступні способи оплати: Visa, MasterCard, Privat24, WebMoney, masterpass, bitcoin і ще 70 видів платежів

 

Interkassa - це універсальна платіжна система для сайту, призначена для автоматизації прийому платежів на різних інтернет-ресурсах, які здійснюють торгівлю послугами чи товарами. Під час оплати на будь-якому сайті, підключеному до платіжного шлюзу Interkassa, перенаправлення в цю систему відбувається автоматично. Після перенаправлення користувачу слід обрати грошові одиниці для оплати і завершити операцію. У разі успішного здійснення платежу система відправляє продавцеві смс чи серверне повідомлення. Для підтвердження платежу покупцю потрібно ввести смс-пароль.

Для підключення сайту до Interkassa потрібно зареєструватися в системі, створити першу касу та додати магазин, потім додати логотип та обрати потрібні платіжні інструменти. Для активації магазину потрібно написати в підтримку, яка працює 24/7, і одразу після активації можна приймати платежі через кабінет. Для інтеграції з сайтом може знадобитися допомога розробника вашого сайту. Водночас юридичним особам також необхідно буде підписати договір.

На кого покласти відсотки комісії, вирішує власник інтернет-магазину: їх можна розділити між продавцем і покупцем у будь-якому співвідношенні чи покласти повністю на одного з учасників угоди.

До недоліків Interkassa можна віднести той факт, що часто при спробі оплати система надсилає повідомлення “Інтеркаса - перевищено ліміт”. Однак цю проблему досить швидко усувають власники магазину.

Платіжна система EasyPay

Комісія: 2,5%-5,5%
Доступні способи оплати: Visa і MasterCard, готівка, перерахована через термінал EasyPay, електронні гроші, поповнення з рахунків мобільних операторів України

 

Щоб організувати прийом платежів через EasyPay, спершу потрібно визначитися зі способом оплати, який ви плануєте приймати і натиснути на кнопку «Підключити». Система перенаправить вас на реєстраційну форму. Після її заповнення ви отримаєте дзвінок від менеджера сервісу для обговорення деталей співпраці, адже варто одразу з'ясувати зокрема, як краще організувати оплату онлайн і чи вигідно приймати платежі з-за кордону. Менеджер розгляне всі ці нюанси і розробить розрахунковий формат, який піде на користь бізнесу.

Після підписання договору можна підключати магазин до системи EasyPay. Якщо ваш сайт розроблений на одній з популярних CMS, завантажте розрахунковий модуль від EasyPay, увійдіть в свій особистий кабінет, скопіюйте html-код і вставте на потрібну сторінку. На сайті з'явиться зручна кнопка оплати. Натиснувши на неї, відвідувач інтернет-магазину зможе миттєво розрахуватися за обраний товар або послугу.

Крім того, підключення можна здійснювати через API, з яким можна отримати доступ до повного спектру функціональних можливостей: управління поверненнями, відстеження транзакцій, створення звітів і т.д.

Дизайн сторінки легко налаштовується під загальну стилістику сайту. Зміни можна внести вручну або застосувати готові шаблони.

Платіжна система Portmone.com

Комісія: 2%
Доступні способи оплати: Visa, Visa Checkout, MasterCard, MasterPass, Privat24, GooglePay, ApplePay, Простір.

 

Portmone - також універсальна система оплати для сайту, її платіжний шлюз можна використовувати для звичайних інтернет-магазинів з веб-сайтами, мобільних версій сайтів і мобільних додатків під iOS та Android. 

Portmone пропонує кілька зручних платіжних інструментів: 

  • автоплатежі: клієнти зможуть самостійно налаштувати автоматичну оплату регулярних рахунків; 
  • оплата в два кліки: клієнтові достатньо один раз зберегти реквізити платіжної картки, після чого він зможе платити, вказуючи тільки CVC2 / CVV2-код;
  • передавторізація платежів: ви можете заблокувати гроші на Картці клієнта на строк до 7 днів без їх фактичного списання;
  • оплата через SMS або еmail;
  • масові рахунки: ви зекономите свій час, виставляючи до 100 рахунків на оплату за раз.

Платіжна система LiqPay

Комісія: 2,75%
Доступні способи оплати: Visa, MasterCard, готівка, інтернет-банкінг Приват24

 

LiqPay - це web-інтерфейс ПриватБанку. Щоб почати приймати платежі на сайті, необхідно у кілька простих кроків зареєструвати магазин в LiqPay. Після реєстрації магазин буде перевірений і активований протягом доби.

Для безпеки платежів сервіс передбачив такі інструменти:

  • двостадійна оплата (холд) знадобиться, якщо вам потрібен час для перевірки наявності товару або послуги. I стадія - блокування суми на карті, II - списання;
  • мото платежі - це можливість самостійного списання коштів з картки клієнта: для прийому платежу вам не знадобиться фізичний доступ до карти клієнта, достатньо буде тільки номеру карти і її терміну дії;
  • захищені платежі - можливість для клієнта здійснити безпечну оплату на сайті: банк гарантує зарахування коштів за фактом підтвердження доставки товару.

 

Платіжна система Platon

Комісія: 2,75%
Доступні способи оплати: Visa, MasterCard, Privat24, GooglePay, ApplePay, Простір.

 

Система швидких платежів PSP Platon також підходить для будь-яких e-магазинів, онлайн-сервісів та мобільних додатків на Android та iOS. Тут доступні будь-які популярні методи оплати, електронні платіжні системи Visa, Mastercard, Простір. 

Захист платежів відбувається за європейськими протоколами Protective Security Detail 2.0 і General Data Protection Regulation з використанням ручної і автоматичної антіфрод-системи, технологій SecureCode від Mastercard і 3D-Secure від Visa.

Сервіс передбачає 4 етапи інтеграції платіжного модуля на сайт:

  1. Подача заявки через форму зворотного зв’язку;
  2. Перевірка web-ресурсу на відповідність українським законодавчим нормам;
  3. Процес впровадження платіжного модуля на сайт;
  4. Тестування і перевірка алгоритмів роботи платіжної системи.

Зручно, що PSP Platon надає можливість брендування платіжної форми, що істотно підвищує довіру клієнта при оплаті. Платіжна форма буде виконана в корпоративних кольорах і з використанням необхідних графічних матеріалів, а сама сторінка буде розміщена в iframe. Крім того, сервіс пропонує формування рахунку з необхідною сумою і його відправку для оплати клієнтам по Email, SMS. Комісія за транзакція становить 2,75%.

Платіжна система Fondy

Комісія: 2,2%
Доступні способи оплати: Visa, MasterCard, GooglePay, ApplePay, Простір.

 

З платіжним сервісом Fondy так само можна інтегрувати прийом оплат у вашу CMS або сайт на конструкторі завдяки готовим плагінам. Для кастомних сайтів та інтернет-магазинів передбачений гнучкий API. Крім того, система дозволяє аналізувати, як клієнти здійснюють оплати. 

Однією з найбільш зручних особливостей сервісу є платіжний лінк. Це інструмент для прийому оплат у соцмережах, месенджерах і в чат-ботах. Коли ваш клієнт відкриває посилання, він потрапляє на захищену сторінку оплати, де зазначені сума оплати, опис платежу, валюта та п'ять методів оплати на вибір: за допомогою карток Visa, Mastercard, Prostir або мобільних гаманців Google Pay і Apple Pay.

Також Fondy дає повну свободу дій з налаштування сторінки платежів: від додавання власного логотипу і додаткових полів для заповнення до зміни розміщення кнопок, опису, фону або кольору сторінки. До того ж система пропонує зробити сторінку оплати у стилі сайту, адже, за спостереженнями Fondy, єдиний досвід користувача на сайті і на сторінці платежів забезпечує на 30% більше конверсії.

Платіжна система для сайту WayForPay

Комісія: 2,5%
Доступні способи оплати: Visa, Visa Checkout, mVisa, MasterCard, Masterpass, Privat24, GooglePay, ApplePay, Простір, термінали ПриватБанку, готівка, BotPay, а також можливість розділити оплату на кілька платежів для клієнтів Альфа-Банк, ПриватБанк, monobank.

 

Особливістю WayForPay є онлайн-розстрочки без додаткових договорів з банками та інтеграцій: один магазин - п'ять видів онлайн-кредитів від трьох українських банків. Магазин отримує всю суму покупки одразу, а клієнт буде виплачувати розстрочку банку, де оформив кредит. Комісія WayForPay становить 2,5% за успішні платежі, незалежно від платіжного способу. Також тут є платіжний віджет - спливаюче вікно, яке буде відображено поверх сайту, без додаткових переходів на сторінку платіжного шлюзу.

Переваги платіжних систем для сайту

Платіжні системи дозволяють сплачувати на сайті всіма зручними способами — електронними грошима, карткою, через термінали, соцмережі і месенджери. Для більшості CMS платіжні сервіси пропонують самостійно встановити готові модулі. Ставка платіжної системи часто складається з комісій банку, через який проходять платежі, а також комісії за додаткові опції, які має забезпечити платіжний сервіс. У середньому комісія становить 2-3% за транзакцію. В інтересах сайту - пропонувати кілька варіантів оплат, щоб забезпечити клієнтам можливість платити так, як їм зручно.

Раніше ми робили: Огляд служб доставки для інтернет-магазину: Нова Пошта, Укрпошта, Meest, Justin. 


А для того, щоб сайт постійно був онлайн, працював та приносив кошти, потрібно вибрати правильний варіант його розміщення. Cityhost пропонує різні варіанти: віртуальний хостинг, VDS або оренду фізичного серверу. Також з нашою допомогою ви можете зареєструвати домен для сайту у 250+ доменних зонах України та світу.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: