CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як встановити WordPress на хостинг

 12570
13.05.2019
article

Згідно зі статистикою австралійської компанії BuiltWith Pty Ltd, на WordPress працює 49 % всіх сайтів. Цей движок повністю безплатний і єдине, що вам потрібно буде зробити для його використання — купити недорогий хостинг і домен. Ще одна перевага CMS в тому, що незалежно від обраних способів установки WordPress, ви витратите на них до 5–10 хвилин, а на вивчення базових функцій — одну-дві години.

 

Як встановити WordPress за допомогою автовстановлювача

Якщо ваш сайт хоститься на CityHost, установка WP займе 2–3 хвилини. Незалежно від обраного тарифу віртуального хостингу, у панелі управління вас чекає модуль автоматичного установка популярних движків, у числі яких і WordPress. Як встановити CMS за допомогою автовстановлювача описано далі:  
  1. У головному меню панелі керування CityHost виберіть пункт «Хостинг 2.0» і натисніть кнопку «Керування» в рядку, у якому вказано домен сайту, на який хочете встановити Вордпресс. 

  2. Перейдіть на вкладку MYSQL і натисніть кнопку «Створити базу даних». Далі придумайте ім’я й пароль користувача бази даних, а також ім’я самої БД, вкажіть їх у відповідних полях, виберіть кодування utf8, натисніть кнопку «Створити».



     

  3. Перейдіть на вкладку «САЙТИ», натисніть кнопку «Керування», а потім кнопку «Встановити» в рядку «Автоустановка CMS». 


     

  4. Метод встановлення WordPress за допомогою автовстановлювача не вимагає вміння працювати з протоколом передачі даних FTP або розуміння технічно складних дій. Просто виберіть назву CMS у випадаючому списку, вкажіть логін і пароль, які будете використовувати для входу до адмінки сайту, імейл, а також дані раніше створеної БД і натисніть кнопку «Установить». Погодьтеся встановити програмне забезпечення Вордпресс, натиснувши кнопку «Подтверждаю». 




     

  5. Як тільки движок буде встановлено на сайт (5–10 секунд), ви отримаєте листа, у якому будуть вказані авторизаційні дані й посилання на адмінку Вордпресс. 

 

Знання того, як встановити WordPress на хостинг за допомогою автовстановлювача CMS допоможе заощадити час і мінімізує ризики появи помилок.

 

Як встановити WordPress через FTP

Примітка. Подальша інструкція написана на прикладі FTP-клієнта FileZilla і передбачає, що ви вже додали в нього свій сайт, який буде працювати на WordPress. Завантажити та встановити цю програму можна за посиланням https://filezilla-project.org/. Необхідно також розуміти, що таке хостинг сайтів і бази даних.

  1. Завантажте останню версію движка за посиланням https://wordpress.org/latest.zip.

  2. Розпакуйте завантажений zip-архів на жорсткий диск ПК.

  3. Підключіться за допомогою FileZilla до сайту. У правому нижньому віконці зайдіть у кореневу директорію сайту, а в лівому нижньому — у каталог із файлами й папками розпакованого архіву движка. Виділіть усі файли й каталоги (Ctrl + A), клікніть по них правою кнопкою миші і виберіть «Відвантажити». Якщо з’явиться повідомлення «Кінцевий файл уже існує», виберіть радіокнопку «Переписати», відмітьте чекбокс «Завжди використовувати цю дію» й натисніть «Добре». 


     

  4. Поки файли копіюються, створіть базу даних. Як це зробити, описано вище.

  5. Після того, як файли й каталоги движка скопійовані на сервер, приступайте до встановлення WordPress. Для цього відкрийте домен сайту в браузері, виберіть мову й натисніть «Продовжити». 

  6. Натисніть кнопку «Вперед!», введіть дані раніше створеної БД, вкажіть IP сервера, і натисніть «Відправити». Для безпеки рекомендуємо змінити стандартний префікс таблиць БД wp_ на рандомний набір латинських букв. На сторінці, яка підтверджує підключення до бази даних, натисніть кнопку «Почати встановлення». 




  7. Вкажіть назву сайту, ім’я, пароль для входу в адмінку Вордпресс, імейл і натисніть кнопку «Встановити WordPress».

 

Через 5–10 секунд з’явиться повідомлення про те, що движок встановлений, а на вказану адресу електронної пошти прийде лист із посиланням на сторінку входу в адмінпанель CMS. 

 

 

На цьому питання про те, як встановити WordPress закрите і ви можете приступати до наповнення нового сайту, зміни його дизайну й додавання нових функцій, шляхом встановлення плагінів.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах та додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що хостинг-компанія CityHost надає послуги недорогого хостингу для сайтів будь-якої складності. З технічних питань звертайтесь за допомогою онлайн чата або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: