CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як встановити WordPress на хостинг

 12909
13.05.2019
article

Згідно зі статистикою австралійської компанії BuiltWith Pty Ltd, на WordPress працює 49 % всіх сайтів. Цей движок повністю безплатний і єдине, що вам потрібно буде зробити для його використання — купити недорогий хостинг і домен. Ще одна перевага CMS в тому, що незалежно від обраних способів установки WordPress, ви витратите на них до 5–10 хвилин, а на вивчення базових функцій — одну-дві години.

 

Як встановити WordPress за допомогою автовстановлювача

Якщо ваш сайт хоститься на CityHost, установка WP займе 2–3 хвилини. Незалежно від обраного тарифу віртуального хостингу, у панелі управління вас чекає модуль автоматичного установка популярних движків, у числі яких і WordPress. Як встановити CMS за допомогою автовстановлювача описано далі:  
  1. У головному меню панелі керування CityHost виберіть пункт «Хостинг 2.0» і натисніть кнопку «Керування» в рядку, у якому вказано домен сайту, на який хочете встановити Вордпресс. 

  2. Перейдіть на вкладку MYSQL і натисніть кнопку «Створити базу даних». Далі придумайте ім’я й пароль користувача бази даних, а також ім’я самої БД, вкажіть їх у відповідних полях, виберіть кодування utf8, натисніть кнопку «Створити».



     

  3. Перейдіть на вкладку «САЙТИ», натисніть кнопку «Керування», а потім кнопку «Встановити» в рядку «Автоустановка CMS». 


     

  4. Метод встановлення WordPress за допомогою автовстановлювача не вимагає вміння працювати з протоколом передачі даних FTP або розуміння технічно складних дій. Просто виберіть назву CMS у випадаючому списку, вкажіть логін і пароль, які будете використовувати для входу до адмінки сайту, імейл, а також дані раніше створеної БД і натисніть кнопку «Установить». Погодьтеся встановити програмне забезпечення Вордпресс, натиснувши кнопку «Подтверждаю». 




     

  5. Як тільки движок буде встановлено на сайт (5–10 секунд), ви отримаєте листа, у якому будуть вказані авторизаційні дані й посилання на адмінку Вордпресс. 

 

Знання того, як встановити WordPress на хостинг за допомогою автовстановлювача CMS допоможе заощадити час і мінімізує ризики появи помилок.

Важливо знати: ви можете встановити WordPress за допомогою автоустановлювача і без створення бази даних — для першого сайту на хостингу вона створиться автоматично. Але всі подальші сайти будуть працювати на цій першій базі даних. Якщо ви плануєте розміщувати більше одного сайта на хостингу, то створіть для кожного окрему базу даних вручну, інакше для всіх ваших сайтів буде використовуватися одна спільна БД, що може призвести в майбутньому до ускладнень. Створюйте окремі БД для різних сайтів та  називайте їх зрозумілими іменами (наприклад, назвою сайту) — це спростить адміністрування та допоможе уникнути багатьох помилок. 

Як встановити WordPress через FTP

Примітка. Подальша інструкція написана на прикладі FTP-клієнта FileZilla і передбачає, що ви вже додали в нього свій сайт, який буде працювати на WordPress. Завантажити та встановити цю програму можна за посиланням https://filezilla-project.org/. Необхідно також розуміти, що таке хостинг сайтів і бази даних.

  1. Завантажте останню версію движка за посиланням https://wordpress.org/latest.zip.

  2. Розпакуйте завантажений zip-архів на жорсткий диск ПК.

  3. Підключіться за допомогою FileZilla до сайту. У правому нижньому віконці зайдіть у кореневу директорію сайту, а в лівому нижньому — у каталог із файлами й папками розпакованого архіву движка. Виділіть усі файли й каталоги (Ctrl + A), клікніть по них правою кнопкою миші і виберіть «Відвантажити». Якщо з’явиться повідомлення «Кінцевий файл уже існує», виберіть радіокнопку «Переписати», відмітьте чекбокс «Завжди використовувати цю дію» й натисніть «Добре». 


     

  4. Поки файли копіюються, створіть базу даних. Як це зробити, описано вище.

  5. Після того, як файли й каталоги движка скопійовані на сервер, приступайте до встановлення WordPress. Для цього відкрийте домен сайту в браузері, виберіть мову й натисніть «Продовжити». 

  6. Натисніть кнопку «Вперед!», введіть дані раніше створеної БД, вкажіть IP сервера, і натисніть «Відправити». Для безпеки рекомендуємо змінити стандартний префікс таблиць БД wp_ на рандомний набір латинських букв. На сторінці, яка підтверджує підключення до бази даних, натисніть кнопку «Почати встановлення». 




  7. Вкажіть назву сайту, ім’я, пароль для входу в адмінку Вордпресс, імейл і натисніть кнопку «Встановити WordPress».

 

Через 5–10 секунд з’явиться повідомлення про те, що движок встановлений, а на вказану адресу електронної пошти прийде лист із посиланням на сторінку входу в адмінпанель CMS. 

 

 

На цьому питання про те, як встановити WordPress закрите і ви можете приступати до наповнення нового сайту, зміни його дизайну й додавання нових функцій, шляхом встановлення плагінів.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах та додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що хостинг-компанія CityHost надає послуги недорогого хостингу для сайтів будь-якої складності. З технічних питань звертайтесь за допомогою онлайн чата або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: