CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як прибрати або змінити напис: «Сайт працює на Wordpress»?

 5281
10.02.2021
article

У багатьох безкоштовних темах Вордпресс в футері часто прописується надпис «Сайт працює на Wordpress» та вказується посилання, яке веде на офіційний веб-ресурс розробників. З одного боку зрозуміло: тема безкоштовна, і посилання є єдиним способом прорекламувати себе. Але з іншого – хочеться видалити цю зайву інформацію. Хороша новина: це можна зробити без проблем. Причому способів, як прибрати напис Wordpress, існує чимало, так що вибирайте будь-який, який більше підходить.

Відразу відзначимо, що не важливо: чи брали ви найдешевший хостинг або ж дорогий варіант. Надпис і посилання прописуються у встановленій темі, а тому і видаляються шляхом її редагування.

Спосіб 1 – зміна налаштувань теми

Мабуть, найпростіший варіант, як прибрати «Сайт працює на Wordpress» – відредагувати налаштування теми. У код лізти не доведеться, та й дій виконується мінімум.

Для видалення надпису виконайте наступне:

  1. Зайдіть в адмінку Вордпресс.
  2. Перейдіть в розділи «Зовнішній вигляд» – «Налаштування».
  3. Відкрийте пункти «Футер» – «Нижній колонтитул».

Примітка: в залежності від теми дані пункти можуть називатися трохи по-іншому («Підвал» замість «Футер»). Або й зовсім бути на англійській мові, якщо використовуєте шаблон від зарубіжних розробників.

Якщо пощастить – зможете відредагувати «Нижній колонтитул», видаливши надпис або відредагувавши його на свій розсуд.

Таку можливість надають далеко не всі розробники, але перевірити її варто, оскільки це самий простий і швидкий спосіб вирішення даної проблеми.

Спосіб 2 – редагування коду теми

Якщо попередній варіант не підійшов, можна спробувати цей. Його суть полягає в тому, щоб вручну знайти в футері потрібні рядки та видалити їх.

Щоб це зробити, виконайте наступні дії:

  • Зайдіть в адмінку Вордпресс.
  • Перейдіть в розділи «Зовнішній вигляд» – «Редактор тем».

 

 

  • Знайдіть файл «Підвал» у правій колонці.

 

  • Знайдіть в коді рядок, в якому прописана фраза «Сайт працює на Wordpress» (найпростіше це зробити через функцію пошуку, натиснувши комбінацію клавіш Ctrl + F)
  • Видаліть її та обновіть файл.

Після цих дій надпис повинен зникнути.

Спосіб 3 – редагування коду CSS

Третій спосіб, як прибрати напис «Сайт працює на Wordpress» – шляхом редагування CSS-коду. В даному випадку вона просто зникне, але в коді все одно залишиться, і пошукові системи будуть її бачити. Не найкращий варіант, але якщо для вас це не має значення – можна зупинитися і на ньому.

Для цього:

  1. Зайдіть в адмінку Вордпресс.
  2. Перейдіть в розділи «Зовнішній вигляд» – «Редактор».
  3. Знайдіть файл «Таблиця стилів» і вставте в самому низу даний фрагмент коду.

Після поновлення файлу надпис буде візуально прихований, але посилання в коді залишиться.

Спосіб 4 – видалення написи плагіном

І останній спосіб, як прибрати або змінити надпис «Сайт працює на Wordpress» – за допомогою плагіна. Він підходить новачкам, які не вміють або побоюються правити код. Для цієї задачі існує простий плагін Remove Powered by WordPress всього з 1 опцією. В даному випадку просто виконайте наступне:

  1. Встановіть плагін.
  2. Відкрийте розділи «Зовнішній вигляд» – «Налаштувати» – «Налаштування теми».
  3. Поставте галочку в першому пункті і натисніть «Опублікувати».

Тепер, якщо на сайті є напис «Proudly Powered by Wordpress», як прибрати її, ви вже знаєте. Який спосіб використовувати – вирішуйте самі.

Проте рекомендуємо не просто видаляти надпис, а й прописати грамотний авторський копірайт. Простий приклад: «© 2021 Блог CityHost. Контент захищений. Копіювання без дозволу автора забороняється».

 

Читайте також: Де знаходиться robots.txt в Wordpress?


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: