CityHost.UA
Допомога і підтримка

Google вважає: новий австралійський закон про ЗМІ шкідливий для всіх

 1980
26.08.2020
article

У своєму блозі представники корпорації Google висловили думку про недоцільність прийняття закону про ЗМІ в Австралії. На їхню думку цей місцевий закон призведе до негативних наслідків, які торкнуться як авторів так і користувачів. Нововведення ускладнюють процес пошуку в You Tube і Google.

Влада континенту проаналізувалf навесні цього року стан доходів ЗМІ і прийшлf до висновку про необхідність втручання. Щоб боротися зі зниженням прибутковості каналів, був створений проект закону за яким найпопулярніші платформи Facebook і Google зобов'язані не тільки платити авторам за контент, але і надавати аналіз про симпатії і антипатії користувачів. Документ знаходиться на розгляді до кінця 2020.

Представники Корпорації пояснюють свою стурбованість тим, що великі медійні агентства витіснять з інформаційного простору звичайних блогерів, авторів, які пишуть індивідуально і невеликі веб-платформи. Вимога говорити про переваги користувачів відкриває доступ до особистої інформації. Це допоможе більш активним і великим ЗМІ отримувати високі рейтинги, відтісняючи початківців авторів на задвірки. Таким чином відбудеться фактична монополізація медіа-простору, а блогери, самостійно ведуть свої канали, втратять аудиторію і дохід від перегляду реклами.

Читайте також: Як підключити Google Analytics на WordPress.

Google повідомив, що його відносини з Партнера максимально прозорі і взаємовигідні вже тепер. Однак новий закон дозволяє ЗМІ очікувати і вимагати додаткові винагороди крім тих, що вони отримують відповідно до чинної схеми через You Тube. В такому випадку незалежні автори будуть позбавлені можливості заробити.

Комісія з конкуренції та захисту прав споживачів в Австралії спростувала цю заяву, фактично назвавши її інсинуацією. За твердженням Комісії в задачу Закону входить саме захист прав всих авторів, в тому числі і початківців. Акт повинен затвердити право журналіста на справедливу та своєчасну оплату своєї праці.

З подібного роду ініціативою навесні цього ж року виступило Французьке Антимонопольне відомство. Французи стверджують, що за всі новини, якими користуються читачі в пошуковику повинні приносити їх авторам гроші, і платити за контент повинен власник пошуковика.

Читайте також: Як знайти і встановити головну сторінку в WordPress?

Стурбовані подібними ініціативами співробітники Google розмістили в мережі відкритий лист, де попередили про катастрофічні наслідки подібних починань на законодавчому рівні для збереження балансу в інформаційному просторі.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити надійний VPS сервер і купити домен net ви можете у хостинг-компанії CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: