CityHost.UA
Допомога і підтримка

Що робити, якщо донор зворотнього посилання під АГС

 2307
11.11.2019
article

Просуваючи власні або клієнтські сайти, фахівці з просування закуповують посилання на сторонніх ресурсах. Це можна робити безпосередньо, звертаючись до веб-майстрів або використовуючи спеціальні біржі посилань. Другий варіант швидше, надійніше і зручніше. Спеціальні сервіси-біржі надають можливість зручно вибирати майданчики використовуючи фільтри, контролювати індексацію і страхувати посилання на випадок їх «випадання з індексу» або видалення.

Періодично з посиланнями, які закуповуються трапляється ситуація, коли сайти, на яких вони розміщені потрапляють під фільтри. Фільтри - це санкції пошукових систем, які знижують рейтинг сайту. Їх накладають за неякісний контент, накрутку поведінкових факторів та інші «сірі» або «чорні» технології просування.

Найвідоміші фільтри:

  • Минусинськ;
  • АГС;
  • Баден-Баден;
  • Пінгвін;
  • Панда.

Що робити, якщо сайт-донор де розташоване ваше посилання отримав фільтр? Чи можуть такі посилання мати негативний вплив на ваш сайт? Чи варто турбуватися і знімати посилання? Про це ми розповімо в нашій статті, на прикладі сайтів під АГС.

Перш ніж перейти до відповіді на питання «чи потрібно знімати посилання якщо донор під АГС» ми розповімо про те, як мінімізувати ймовірність такого випадку.

Тож почнемо:

  1. Скрупульозно вибирайте сайти на яких купуєте посилання.

Звичайно, передбачити чи отримає в майбутньому сайт фільтр АГС або інший зі 100% ймовірністю неможливо, але фільтри не накладають просто так. Вибираючи домен для посилання зверніть увагу на сам сайт, його структуру, тексти, які на ньому розміщені. Використовуйте всілякі програми для оцінювання якості сайту на якому плануєте розмістити посилання.

  1. Розміщуйте посилання на реальних, живих сайтах.

По сайту відразу видно - створений він для людей або для отримання прибутку від розміщення посилань. Це можна зрозуміти за кількістю «платних матеріалів», зовнішніх посилань, кількості переглядів статей і, звичайно, по трафіку.

  1. Віддавайте перевагу розміщенню напряму, а не через біржі.

Сама лише присутність сайту в біржі з продажу посилань вже поганий знак. Погодьтеся, якщо людина додає сайт в біржу, щоб продавати посилання - це тривожний знак. Такий сайт з більшою ймовірністю отримає фільтр АГС від Яндекс або іншої пошукової системи. Тому використовуйте й інші варіанти розміщення: зв'язуйтеся з веб-майстрами, пишіть корисні публікації в тематичних блогах і звичайно, робіть якісний контент, яким самі веб-майстри захочуть поділитися.

Сайт під АГС чи знімати посилання

Чому посилання з сайтів під АГС Яндекса або під іншими фільтрами це погано?

Є думка про те, що якщо сайт, на якому стоїть посилання (сайт-донор) підпав під АГС або інший фільтр від пошукових систем, то це може завдати шкоди сайту-акцептору. Тому, на який стоїть посилання. Прямих доказів цього немає. Як і немає спростувань. Багато фахівців з інтернет-маркетингу та пошукової оптимізації сходяться на думці, що в такому випадку можлива не шкода, а просто - відсутність користі. Посилання з сайту під АГС просто перестає передавати вам вагу, але не поспішайте її знімати.

Сайт потрапив під АГС знімати посилання?

Якщо донор вхідних посилань під АГС або іншим фільтром, потрібно перш за все відповісти на кілька запитань:

  1. Чи просувається сайт під один Яндекс або ви враховуєте і інші пошукові системи?
  2. Чи продовжуєте закупівлю посилань?

Тепер докладніше:

Якщо ви займаєтеся просуванням сайту під декілька пошукових систем, то знімати посилання з сайту, який потрапив під АГС точно сенсу немає. Для інших пошукових систем, що не накладали фільтр на сайт, посилання продовжує діяти і передавати вагу, а значить і виконувати свою функцію.

Якщо просуваєтесь тільки під Яндекс, то можна подумати над тим, щоб видалити посилання, але перш за все дайте відповідь на друге питання.

Якщо ви продовжуєте активно купувати посилання на інших ресурсах, знімати посилання теж особливого немає сенсу. В такому випадку набагато краще просто збільшити темп закупівлі, щоб «перекрити» загублену вагу новими якісними посиланнями.

Знімаймо посилання з сайту під АГС

Як знімати посилання з сайтів, які потрапили під фільтр АГС або інші?

Якщо ви все-таки вирішили знімати посилання з сайтів-донорів під фільтрами, то можна скористатися наступною інструкцією:

  1. Використовуйте інструменти біржі, якщо посилання купувалася через них - видаліть посилання через інтерфейс.
  2. Зв'яжіться з вебмайстром (власником сайту) і попросіть видалити посилання. Знайти контакт можна на самому сайті або використовуючи базу Whois. Варіант пройде якщо дані про власника домену відкриті.

Закінчити статтю хочемо рекомендаціями - ретельно вибирайте донорів для посилань, намагайтеся розміщувати посилання напряму і звичайно, створюйте експертний контент, яким люди самі захочуть поділитися з читачами.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що купити хостинг ви можете у хостинг-провайдера CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чатуу або скористайтеся телефоном ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: