CityHost.UA
Допомога і підтримка

Чим хостинг WordPress відрізняється від звичайного хостингу для сайтів?

 3502
29.12.2020
article

Більшість сучасних веб-сайтів засновані на системі управління контентом WordPress (CMS). Це відноситься до блогів і приватних веб-сайтів, а також до комерційних веб-сайтів (особливо до магазинів, заснованих на шаблонах і плагінах WooCommerce і Shopper) і навіть до деяких крупних веб-сайтів (наприклад, портали). Однак веб-сайт, побудований на WordPress, має певні технічні вимоги, особливо швидкість і продуктивність.

Це пов'язано з відносно великою кількістю запитів до бази даних, що генеруються системою. Тому все частіше вибирають хостинг, оптимізований для сайтів на базі WordPress. Хостинг, оптимізований для WordPress, також буде добре працювати з іншими популярними CMS, такими як Drupal або Joomla.

Хостинг WordPress - це хостинг, в якому як технічні елементи сервера (обладнання), так і його програмне забезпечення оптимізовані для веб-сайтів на основі системи WordPress CMS. Зазвичай тут мається на увазі так званий віртуальний хостинг. Оптимізація в першу чергу спрямована на збільшення швидкості сторінки. Хостинг WordPress (wordpress.org) слід відрізняти від безкоштовного хостингу, призначеного в основному для блогів, наприклад, на платформі wordpress.com.

Безкоштовні системи ведення блогів, в тому числі wordpress.com, не дає веб-сайтам, особливо комерційним, правильні параметри конфігурації. Вони не призначені для роботи з інтенсивним рухом, і їх швидкість не оптимальна. Приватні веб-сайти також все рідше вибирають плани безкоштовного хостингу: це пов'язано не тільки з технічними обмеженнями, а й з труднощами при впровадженні рекламних систем, таких як AdSense або партнерських програм, на безкоштовних блог-платформах.

Читайте також: Курси зі створення сайтів.

Якщо сайт повільно завантажується, це відлякує відвідувачів, повільне завантаження часто призводить до його відмови. Це особливо важливо у випадку інтернет-магазинів - повільне завантаження сторінок заважає робити покупки. Швидкість завантаження сторінки також є важливим фактором ранжирування для алгоритмів пошукової системи Google, тому вона має велике значення для позиції сторінки в результатах пошуку. Багато хостингових компаній також пропонують аксесуари і додаткові послуги для веб-сайтів на базі WordPress, які включені в пакет хостингу. До них відносяться, наприклад, попередня установка і настройка WordPress, допомога в перенесенні веб-сайту з попереднього хостингу і допомогу у впровадженні сертифікатів SSL.

Установка системи WordPress займає всього кілька хвилин, однак у менш досвідчених користувачів іноді виникають помилки при установці і міграції SSL, що призводить до збоїв в роботі веб-сайту, створення дубльованого контенту і падіння позицій в Google. Добре підготовлений пакет хостингу WordPress також повинен включати підтримку протоколу HTTP / 2 і протоколу Quick, реалізованого Google: це важливо для швидкості завантаження і безпеки веб-сайту.

Чим відрізняється хостинг WordPress

Коли справа доходить до хостингу для WordPress, швидкість має вирішальне значення. Таким чином, дані зберігаються на серверах з SSD або NVMe SSD дисках. Сама ємність диска менш важлива. Хостинг WordPress зазвичай відрізняється від звичайного віртуального хостингу, не тільки правильної оптимізацією сервера і програмного забезпечення, але і базовими параметрами. Швидкість веб-сайту зазвичай набагато вище, але він має меншу ємність диска і трохи менший ліміт передачі. Хостинг для сайтів на базі WordPress також відрізняється сучасною системою кешування.

Це пов'язано з тим, що більша частина контенту веб-сайту WordPress створюється динамічно. Швидке кешування також дозволяє прискорити роботу плагінів і уникнути багатьох помилок в їх роботі, включаючи деякі конфлікти між плагінами. Незамінним елементом хостингу WordPress, звичайно ж, є автоматична установка WordPress, а також реалізація PHP. Добре мати PHP в останній версії. У зв'язку з тим, що сайти на базі WordPress досить часто мають дірки в безпеці і інші технічні проблеми (наприклад, конфлікти між плагінами і новими версіями WordPress), захист від спаму і вірусів, а також можливість зручного створення частих резервних копій відіграють велику роль, ніж на звичайному віртуальному хостингу.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити надійний VPS Windows сервер і купити домен info ви можете у хостинг-компанії CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: