CityHost.UA
Допомога і підтримка

Неспішна реакція: twitter Трампа знову зламаний

 1787
04.11.2020
article

Відомий своєю принциповістю і високою етикою хакер Віктор Геверс повідомив в Службу Безпеки США про успішне проникнення у твіттер Дональда Трампа. Йому знадобилося всього 5 спроб для входу в систему. Успіху сприяла очевидність пароля, що складається з перших букв слів передвиборного гасла Трампа. Віктор зразу написав в Національну кібербезпеку США. У зверненні він вказав на помилки в паролі і можливі наслідки. Відповідальним особам знадобилася доба, аби відреагувати на заяву.

Нагадаємо, що це вже не перший прецедент по взлому твіттера. З 2016 Геверс отримав доступ до аккаунту Трампа через слабкі сторони паролю і недостатній захист кібербезпеки. У той рік паролем була улюблена фраза нинішнього Президента США: "You're fired".

Вам буде також цікаво: Безкоштовне створення сайту самостійно.

Віктор Гравесен працює в дослідницькій фірмі GDI Foundation. Він досліджує питання кібербезпеки. Згадані проникнення не були спробою зашкодити Дональду Трампу. Це була перевірка слабких місць в системі захисту. Віктор зробив акцент на тому, що подібні діри в "броні" можуть привести до серйозних наслідків не тільки для окремих осіб, а й країни в цілому.

Звернемо увагу, що хакери зламують не тільки сторінки в соціальних мережах, але і сайти. Якщо вам потрібен якісний хостинг або VPS сервер, стійкий до хакерських атак і зі стабільною роботою, вам слід скористатися послугами CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: