CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як створити сайт за допомогою WordPress?

 2964
27.01.2021
article

WordPress вже давно зарекомендувала себе як проста й при цьому багатофункціональна система управління контентом. Її часто обирають як досвідчені, так і початківці веб-майстри.

Пропонуємо вашій увазі інструкцію, як створити сайт за допомогою WordPress й налаштувати його для подальшого наповнення та просування.

Придбання хостингу, реєстрація домену 

Якщо ви плануєте створити некомерційний проект, оплачувати хостинг сайту, особливо в перший час, не обов'язково. Для публікації фотографій та ведення особистого блогу буде цілком достатньо безкоштовної платформи wordpress.com. У випадку ж з комерційним проектом, наприклад, тематичними блогом або корпоративним ресурсом, який буде приносити в подальшому прибуток, необхідно зробити вибір на користь платного хостингу. Придбати його можна на перевірених ресурсах, таких як CityHost, які вже понад 15 років розміщують сайти.

На наступному етапі створення сайту на WordPress необхідно зареєструвати домен. Потрібно визначитися з доменним ім'ям і переконатися, що воно не зайняте іншим користувачем, а також оплатити його на рік.

Існують основні правила вибору домену: 

  • Бажано, щоб доменне ім'я частково або повністю збігалося з назвою вашої організації або родом діяльності підприємства.
  • Короткі назви простіше запам'ятовуються і відтворюються. 
  • Доменне ім'я не повинно нести другий сенс або неприємно звучати.

 

 

Вибір зони домену залежить від аудиторії, для якої створюється сайт. Найчастіше використовуються територіальні зони (.ua, .kiev.ua і т.д.). Однак в деяких випадках краще обрати тематичний домен, наприклад, .shop, якщо мова йде про інтернет-магазин. 

Багато хостерів (в тому числі перераховані вище) додатково пропонують послуги SSL і реєстрації домена - в такому випадку він автоматично причепиться до хостингу. Перевірка доступності обраного імені можлива на нашому сайті cityhost.ua, просто введіть бажане ім'я в форму і система перевірить його.

 

Установка CMS 

Щоб створити свій сайт WordPress, далі необхідно буде встановити CMS. Йдеться про систему управління вмістом сайту. З її допомогою налаштовується зовнішній вигляд сторінок, завантажується контент, підключаються додаткові сервіси на кшталт коментарів і платіжних систем. 

Переважна більшість хостерів пропонує автоматичну установку поширених CMS на сервер. При відсутності такої можливості потрібно виконувати інсталяцію вручну. Для цього знадобиться дистрибутив Вордпресс, доступний для скачування на офіційному сайті CMS, а також менеджер для завантаження файлів на хостинг через FTP (рекомендується використання програми FileZilla FTP Client).

Автоматична установка вважається більш простою і займає всього кілька хвилин. Незалежно від використовуваного хостингу, вона виконується плюс-мінус за одним шаблоном. Так, в меню консолі зазвичай присутня категорія «Встановлення програм» або аналогічна. Клікнув на неї, з'явиться список CMS-WordPress є однією з найбільш популярних, тому вона часто знаходиться у верхній частині списку. 

Для інсталяції обираємо вже прив'язаний до хостингу сайт і натискаємо «Встановити WordPress». Після цього встановиться не тільки система, але й буде створена база даних. Вся необхідна для входу в «адмінку» інформація прийде на вказану під час реєстрації хостингу пошту.

 

Мінімальне налаштування 

Фактично, на цьому етапі вам вже вдалося створити сайт з WordPress, але для його нормальної роботи може знадобитися встановлення кількох важливих параметрів. 

Зміна теми 

Щоб обрати тему, необхідно виконати наступні дії: 

  1. Зліва знаходиться темно-сіра панель з основним набором налаштувань - зверніть на неї увагу. 
  2. Щоб обрати тему, відвідайте розділ «Зовнішній вигляд» - «Теми», після чого клікніть на «Додати нову». 
  3. Відкриється каталог з різними варіантами - обирайте на свій розсуд. 

Встановивши тему, можна приступити до її налаштування: змінити назву сайту, зайнятися налаштуванням віджетів, заміною зображення в шапці й так далі.

 

Підключення плагінів 

Знаючи, як створювати сайти на WordPress, підключення шаблону не викличе у вас труднощів. На головній панелі є вкладка «Модулі». Натиснувши на «Додати новий», рекомендуємо знайти і встановити «Elementor». Йдеться про вкрай зручний і простий конструктор сторінок, за допомогою якого розширюються стандартні функції CMS, що дозволяє зробити сайт більш індивідуальним. 

Тепер вам відомі основні кроки про те, як зробити сайт на WordPress. Залишилося реалізувати свої ідеї, змінити зовнішній вигляд ресурсу відповідно до своїх вимог і починати наповнювати його цікавим та пізнавальним для цільової аудиторії контентом.

 


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: