CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як правильно перенести сайт на інший домен

 7089
03.09.2019
article

Доменне ім*я - це всього лише адреса проекту. І нерідко його доводиться міняти. Ситуацій, коли може знадобитися перенесення сайту на інший домен без втрати трафіку, безліч: зміна доменної зони (наприклад, з .ua на com.ua), перейменування компанії, спроба вийти з-під фільтрів (якщо інші варіанти не допомогли).

Напрошується логічне запитання: чи можливий переїзд сайту на інший домен без втрати позицій в пошуковій видачі? Звичайно! І в даній публікації детально розписано, як грамотно це зробити, аби не потрапити під фільтри Google чи Яндекса.

Як перенести сайт з одного домену на інший (покрокова інструкція)

Переїзд сайту на інший домен виконується в два етапи. Перший – перенесення БД. До даної процедури треба підійти максимально відповідально, адже від неї безпосередньо залежать дві речі: чи збережеться вся наявна інформація, і наскільки правильно вона буде відображатися після переїзду.

Якщо під час перенесення хостинг сайту залишається тим самим – це завдання виконує хостер. Просто повідомте йому – і співробітники компанії самостійно перенесуть БД. А іноді і звертатися нікуди не доведеться, адже зазвичай база даних прив'язана до аккаунту.

Якщо плануєте переїжджати на інший хостинг, тоді робиться дамп БД (знадобиться надалі).

Для прикладу розглянемо, як перенести сайт з одного домену на інший на базі Вордпресс:

Виконайте бекап бази даних за допомогою наданих хостером інструментів або з використанням командного рядка SSH:

Після перенесення розархівуйте отриманий архів, прописавши в SSH команду:

Виконайте експорт таблиць Вордпресс в SQL.

Виконайте імпорт dump.sql в нову БД.

Внесіть правки в wp-config.php, розташованому в кореневому каталозі сайту. Заміні підлягають рядки:
 

Перенесення сайту на інший домен практично закінчено. Він уже буде доступним за новою адресою, але можуть неправильно працювати посилання. Для вирішення даного нюансу треба в phpmyadmin прописати код, який замінює старі лінки на нові:

Тепер посилання повинні працювати коректно (включаючи медіа-файли і карту сайту).

Якщо вийшло успішно перенести сайт – переходьте до другого етапу. В даному випадку треба налаштувати перенаправлення зі старого URL на новий. Це потрібно не тільки користувачам, але і пошуковикам – аби вони дізналися, що ви переїхали, і індексувати колишній веб-ресурс більше немає необхідності.

Налаштовується перенаправлення так:

Внесіть правки в файл .htaccess.

Повідомте пошуковикам про переїзд в кабінеті для вебмайстрів.

Якщо настройка виконана правильно – дзеркала склеяться протягом 30 днів.

Висновки

Тепер ви знаєте, як перенести сайт на інший домен. І легко зможете зробити цю процедуру самостійно, причому зі збереженням трафіку і посилальної ваги. Тільки перед початком роботи обов'язково робіть резервні копії БД. Якщо виникнуть труднощі – ви зможете все відновити.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: