CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як змінити логотип в темі Wordpress?

 15165
12.02.2021
article

За замовчуванням будь-який сайт на Wordpress має текстовий логотип. Він же є і посиланням, що веде на головну сторінку. Виглядає таке рішення нудно і банально, тому для багатьох власників сайту, як поміняти логотип на Wordpress – одне з перших питань, що виникають відразу після створення площадки.

Як це зробити? Тут є різні нюанси, тому розглянемо їх докладніше.

Міняємо логотип в Вордпресс: детальна інструкція

Процедура зміни логотипу в Вордпресс безпосередньо залежить від встановленої теми. У кожному випадку порядок дій може відрізнятися. Наведемо кілька прикладів, які допоможуть краще зрозуміти, як поміняти логотип в Wordpress в вашому випадку.

 

Варіант перший:
  1. Зайдіть в адмінку Вордпресс.
  2. Перейдіть в розділи «Зовнішній вигляд» – «Тема».
  3. Відкрийте вкладку «Загальні налаштування».
  4. Виберіть пункт «Логотип та фавікон».
  5. Клацніть на кнопку «Завантажити зображення» і вкажіть шлях до потрібної картинки.
  6. Збережіть зміни.

І логотип на сайті зміниться.

 

Варіант другий (підходить для теми Jannah):
  • Зайдіть в адмінку Вордпресс.
  • Перейдіть в розділи «Зовнішній вигляд» – «Налаштувати».

 

 

  • Відкрийте вкладку «Ідентичність сайту».

 

 

  • Натисніть кнопку «Вибрати логотип/іконка сайту» і вкажіть шлях до нього.

 

  • Збережіть зміни.

В інших темах відмінності починаються з третього пункту. Простіше кажучи, щоб поміняти логотип, заходите в адміністративну панель Wordpress та переходите в розділи «Зовнішній вигляд»«Налаштувати». А далі дивіться по ситуації.

Найпростіший варіант – по черзі пройтися по основним пунктам, поки не знайдете кнопку, за допомогою якої можна залити власний логотип для сайту. Потім обов'язково збережіть зміни і обновіть головну сторінку веб-ресурсу, щоб побачити кінцевий результат.

 

Міняємо логотип в Wordpress через FTP-клієнт

Цей спосіб складніший, але виручає у випадках, якщо перший варіант не підходить (не знайшли, де змінюється логотип і т.п.). В даному випадку потрібна будь-яка FTP-програма – наприклад, Filezilla.

 

Алгоритм дій наступний:
  1. Відкрийте програму Filezilla і введіть дані від FTP-серверу.
  2. Знайдіть в темі папку, де зберігаються всі картинки (стандартний шлях: назва_сайту/wp-content/themes/ назва_теми/images). Як правило, тут лежить логотип, шапка сайту, фон тощо.
  3. Знайдіть старий логотип і вивантажте його, щоб дізнатися розширення.
  4. Залийте в цю ж папку новий логотип з аналогічним розширенням, форматом і назвою.

​​​​​​​

У деяких випадках розширення робиться більше або менше. Формат теж можна змінити (але перевіряйте, наскільки коректно логотип відображається на сайті).

Питання створення логотипу тут не розглядається, оскільки це окрема тема. Передбачається, що він вже є (створений вами або стороннім дизайнером), і потрібно лише залити його на FTP-сервер.

Що ж, тепер ви знаєте, як змінити логотип в темі Wordpress. Почніть з першого способу, він простіше. Якщо не вийде – тоді вирішуйте цю проблему через FTP-клієнт.

Наостанок зазначимо, що логотип повинен бути компактним і правильно оптимізованим (тобто займати мінімум місця). Адже в порівнянні з текстовим варіантом картинка більше вантажить сайт, та й сама може відкриватися повільно. Щоб уникнути цієї проблеми достатньо лише звернутися до надійного хостера і орендувати сервер недорого.

 

Читайте також: Як змінити адресу сторінки в Wordpress?


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: