CityHost.UA
Допомога і підтримка

Де зберігається база даних в WordPress?

 18924
18.02.2021
article

Для початку дамо просте визначення базі даних WordPress, як такої. База даних зберігає в собі абсолютно всю інформацію, задіяну на сайті.

Це не тільки контент, що міститься на сайті, але й імена/паролі користувачів, повідомлення та коментарі, навіть обрана тема сайту. База даних - серце сайту, вона забезпечує його безперебійну роботу. Ось чому важливо знати, де знаходиться база даних WordPress і що в неї входить.

Не менш важлива тут й оренда сервера, тому що поєднання якісного та надійного сервера з коректною роботою бази дає впевненість в безперебійності вашого веб-сайту. 

Для використання бази даних движок WordPress застосовує програмне забезпечення під назвою MySQL, воно відповідає за параметри користувачів, різні публікації та повідомлення. В якості мови движок Вордпресс використовує PhP. 

Як зберігає база даних файли й дані 

Всі дані сайту база даних зберігає у вигляді таблиць. Кожна таблиця, в залежності від виду інформації, відображається рядком з унікальною назвою. Також таблиця включає інші параметри й частини даних. Таблиці створюються автоматично, їх назви формуються за замовчуванням з приставкою WP.

До основних таблиць відноситься: 
  • comment meta - в цьому розділі зберігаються всі мета-коментарі з унікальною інформацією; 
  • comments - дані з коментарями; 
  • links - інформація по посиланнях; 
  • options - дані, використовувані движком для налаштувань і різних параметрів; 
  • users - вказується список всіх користувачів (юзерів); 
  • posts - статті або контент, який пишеться для блогу чи сторінок; 
  • meta posts - унікальна мета-інформація; 
  • term meta - унікальні мета-терміни; 
  • terms - зберігаються теги повідомлень, категорії і посилання для повідомлень; 
  • term relationships - таблиця, що відповідає за зв'язок повідомлень з категоріями, які входять в таблицю terms; 
  • term taxonomy - тут зберігається таксономія для всіх даних або записів з таблиці terms; 
  • user meta - унікальні метадані користувача. 

 

Кількість папок і їх наповнення може змінюватися. Але при цьому варто враховувати, що й вид папки може змінюватися. 

Де зберігається база даних в WordPress? 

БД сайту розміщена на хості, який після розміщує базу на сервері MySQL. Якщо говорити простіше, то хост - це будинок, у якого є своя адреса (в нашому випадку це ім'я хостингу), де є багато кімнат (це база даних). Для використання всіх даних знадобиться логін і пароль. Для управління базою даних можна використовувати localhost, який допоможе підключити движок до БД. Але також можна застосовувати і MySQL, якщо веб-хостинг має інше ім'я хоста. 

Движок MySQL 

MySQL може використовувати різні движки для вилучення або зберігання даних, що містяться в таблицях бази даних. MySQL підтримує безліч движків. Частіше всього зустрічаються InnoDB і MyISAM. У більшості випадків встановлюється саме другий движок, він найчастіше використовується на недорогих хостах. Однак при бажанні його можна замінити на InnoDB або інший обраний. 

 

У цій статті ми коротко розглянули, що таке база даних і де зберігається база даних на WordPress. Сподіваємося, наша стаття принесла вам користь.

 

Читайте також: Як відкотити оновлення на WordPress?


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: