CityHost.UA
Допомога і підтримка

Березневе оновлення 2024

new

 

 

Весна розпочалася з цікавих апдейтів не лише в послугах Cityhost, а і в усій доменній системі України — читайте новину до кінця, щоб знати всі подробиці. 

Запустили MySQL 8.0 на хостингу

Запустили окремі сервери хостингу з MySQL 8.0. Ця версія системи керування базами даних відносно нова у використанні, хоча й випущена у 2018 році. Сьогодні не всі популярні системи керування сайтами коректно працюють з MySQL 8.0. Тому, аби не порушувати роботу несумісних сайтів, ми встановили стабільну версію на деякі з серверів компанії. 

Інформація про версію MySQL сервера, на якому розміщений ваш сайт, доступна в панелі керування, в розділі MySQL. Якщо на вашому сервері доступні інші версії, а ви хочете використовувати MySQL 8.0 — зверніться до технічної підтримки, яка допоможе здійснити міграцію. Відповідне сповіщення ви побачите в панелі: 

MySQL 8.0 на хостингу

Ми плануємо поступово збільшувати кількість серверів з MySQL 8.0, виходячи з потреб та збільшення сумісності програмного забезпечення, яке використовують наші клієнти.

Підвищили рівень безпеки серверів хостингу

Ми повністю відключили застарілі версії протоколів TLS 1.0/1.1 та криптографічні алгоритми, що можуть містити потенційні вразливості. Натомість, було додано підтримку найновішої версії протоколу TLS 1.2/1.3, яка відповідає найвищим стандартам безпеки Інтернету. Це оновлення забезпечує захист веб-сайтів наших клієнтів від потенційних кіберзагроз.

Оновлені протоколи безпеки представляють собою надійніші, криптостійкіші та швидші версії алгоритмів, що забезпечують безпеку та надійність передачі даних.

Крім того, це оновлення означає, що ваші веб-сайти зможуть успішно проходити різноманітні безпекові тести, отримуючи найвищі оцінки.

Покращили логіку автоматичного направлення домену на хостинг

При створенні нового хостингу та при використанні кнопки «Направити на хостинг» в розділі DNS оптимізовано ряд процесів, завдяки чому покращилася логіка роботи функції.  

Управління DNS-записами на панелі Cityhost

  1. Покращено логіку створення DNS-запису SPF1. Вигляд запису спрощено, прибрано дублювання записів у випадку додаткового направлення домену на поштовий сервер MX1. Це допоможе уникнути потрапляння пошти у спам, що може відбуватися за наявності двох однакових SPF1-записів. 
  2. При автоматичному направленні домену на хостинг також створюється DKIM-запис для відправки phpmail-листів. Це допоможе підвищити шанс доставки листа отримувачу та зменшити ризик потрапляння у спам. Проте радимо все ж не використовувати phpmail, а налаштувати сайт на відправку листів методом SMTP, в якого відсоток успішної доставки та контроль листів значно вищі.
  3. При автоматичному направленні створюються по два А та АААА DNS-записи для основного домену, аліасу www та WILDCARD-запису, які автоматично обробляють як домен, так і всі наступні створені піддомени. Тепер не потрібно додатково створювати записи для піддоменів (головне не видаляти WILDCARD-записи).
  4. Якщо WILDCARD-запис було випадково чи навмисне видалено, при створенні сайту/піддомену в розділі DNS буде автоматично створено А та АААА запис для домену та його аліасу www.
  5. Якщо випадково було порушено роботу домена через втручання в розділ DNS (видалення чи редагування DNS-записів), цю проблему можна виправити, натиснувши на кнопку «Направити на хостинг» або «Направити на пошту» (в залежності від специфіки використання домена). 

Більше про DNS-записи читайте у статті

Додали оцінювання спілкування з техпідтримкою

Тепер ви можете оцінити кожен сеанс взаємодії з техпідтримкою — після завершення чату/тікету система запропонує вам поставити оцінку. Кожна оцінка моніториться керівником підтримки для розуміння якості наданих оператором відповідей та покращення роботи відділу. 

Оцінювання спілкування з техпідтримкою Cityhost

Повернули бонуси за відгуки на Google Maps

Ви знову можете залишати відгуки на Google Картах та отримувати за це бонус — 100 гривень на баланс в акаунті Cityhost. До речі, у нас також є бонуси за відгуки у Facebook та на Hostings.info — по 50 гривень за кожен відгук.

Акції сумуються тож ви можете легко отримати 200 грн для продовження послуг, витративши кілька хвилин.  

Читайте умови акцій у панелі керування.

Перевели кримські домени на протокол взаємодії EPP

З 1 березня три доменних зони Криму CRIMEA.UA, SEBASTOPOL.UA, YALTA.UA були переведені на протокол взаємодії EPP. Це сучасний протокол, який є світовим стандартом обміну даними у галузі доменних імен. Він гарантує кращу безпеку та надійність в роботі доменної системи. 

Технічний супровід протоколу забезпечує адміністратор національної зони UA ТОВ «Хостмайстер».  

Всі існуючі в цих зонах домени будуть переведені на протокол EPP автоматично, без необхідності втручання зі сторони клієнтів. 

Ці три доменні зони — останні в Україні, які були переведені на EPP. Відтепер всі українські домени працюють за світовими стандартами з використанням нового протоколу взаємодії.

Повернули можливість продовження VDS на 24 місяці

Ви зверталися до нас із проханням збільшити строк, на який можна продовжувати віртуальні сервери — і ми це зробили. Тепер знову можна відразу оплачувати послугу на термін до 24 місяців включно. 

Опція доступна для використання, якщо залишковий термін дії VDS не перевищує 21 дня.

Додали інформацію про вартість відновлення домену у разі його переходу в RedemptionPeriod

На сторінці Ціни і знижки на домени з’явився додатковий розділ «Відновлення». Інформація, розміщена в ньому, допоможе дізнатися вартість відновлення домену, який потрапив у RedemptionPeriod. 

Більше про цей та інші періоди з циклу життя доменів ви можете прочитати у статті