CityHost.UA
Допомога і підтримка

«Заморожені» доменні імена знову вийдуть у продаж — у користувачів ще є можливість продовжити їх до 1 листопада

new

З першого листопада 2023 року починається процес остаточного видалення доменних імен, які не були продовжені користувачами у період з 24 лютого 2022 року до 1 травня 2023 року.

Після видалення доменні імена знову вийдуть у вільний продаж і будуть доступні для реєстрації будь-кому. Якщо ви мали домен, який було заблоковано за несвоєчасну сплату послуги у вищевказаний період, і він вийшов у Redemption Period — можливо, він і досі заброньований за вами та може бути продовжений. Щоб отримати цю інформацію, зверніться до свого реєстратора.

Зазвичай доменні імена видаляються приблизно через 2 місяці після того, як термін дії послуги завершився і власник не сплатив продовження. Але у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року адміністратор національної доменної зони UA ТОВ «Хостмайстер» та українські реєстратори ухвалили спільне рішення — «заморозити» всі прострочені доменні імена у стані Redemption Period, щоб власники, які опинилися в скрутному становищі через бойові дії, могли пізніше відновити свої домени.

Через рік після початку повномасштабного вторгнення реєстратори вирішили повертатися до передвоєнного регламенту, оскільки велика кількість доменів у статусі Redemption Period перевантажує та ускладнює роботу реєстру. Користувачам виділили ще півроку, починаючи з 1 травня 2023 року, щоб продовжити свої імена. Більше про це ви можете прочитати у новині

Шестимісячний термін, відведений на продовження, спливає саме 1 листопада 2023 року — до цього дня можна сплатити подвійну суму річного користування (це значно дешевше, ніж за стандартним регламентом), щоб знову активувати своє доменне ім'я. Якщо домен не буде продовжений, він знову вийде у вільне користування, і його власником може стати інша людина.  

Щоб скористатися цією можливістю, перевірте наявність прострочених доменів у своїй панелі керування хостингом або зверніться до техпідтримки свого реєстратора, де вам дадуть докладну інформацію про можливість чи неможливість відновлення доменного імені.