CityHost.UA
Допомога і підтримка

Оновлення послуг Cityhost

new

 

 

Команда Cityhost невпинно працює над системними оновленнями. За останній час з’явилося чимало нових покращень, які зроблять користування послугами ще зручнішим. 

Віртуальний хостинг

Додана GoAccess – консольна утиліта візуального аналізу логів доступу до сайту. Вона дозволяє сортувати записи в логах і переглядати статистику по категоріях. За її допомогою можна швидко дізнатися кількість відвідувачів сайту (зокрема унікальних), до яких сторінок найчастіше звертаються, з яких IP-адрес відбувається найбільше запитів тощо. Докладніше про те, як можна використовувати утиліту — за посиланням

Можливість вимкнути обмеження для доступу по ІР назавжди для FTP. Раніше можна було вимкнути обмеження тільки на 2-24 години, після чого воно включалося знову. Останнє оновлення зручне для вільного доступу до файлів по FTP з динамічних IP-адрес пристроїв, якими ви постійно користуєтеся. Читайте докладніше інструкцію, як вимкнути обмеження доступу.  

В модуль PageSpeed додано новий фільтр конвертації зображень у webp. Цей формат дозволяє максимально стискати картинки без втрати якості та має ряд інших переваг. Це працює так: у вас на хостингу лежать зображення у форматі jpeg/png/gif, а коли відвідувач відкриває сайт, йому відправляється автоматично конвертована webp-картинка. Це знімає потребу конвертувати вручну файли у webp чи встановлювати додаткові модулі на хостинг. 

Окрім того, до PageSpeed є можливість додати код відслідковування Google Analytics безпосередньо через хостинг, не редагуючи код сторінки. Більше про модуль PageSpeed та його використання читайте тут

Додана підтримка Node.js для віртуального хостингу. Раніше використання платформи було можливе тільки на серверах, але тепер його можна запускати на звичайному хостингу натисканням всього однієї кнопки у панелі керування. Читайте інструкцію, як активувати функціонал. 

Додано примусовий підпис dkim-ключем всіх електронних листів, які надсилаються із сайтів, розміщених на хостингу і поштових скриньок, створених на хостингу. Це дозволяє підвищити репутацію домену та листів і мінімізувати потрапляння до папки СПАМ.

Додали розширення imagick для версій PHP 8.0 та 8.1. Це обов’язковий модуль, який потрібен для відмальовки зображень сайту. Він був доступний на всіх попередніх версіях PHP, а тепер є і на нових. 

Додали Barkrowler в перелік шкідливих user-agent, роботу яких ми блокуємо. Barkrowler сканує сайти і створює додаткове навантаження, тому потрапив до категорії «поганих» ботів.

Оновлення в доменах

Створена спливаюча підказка для зони pp.ua при реєстрації. Домен pp.ua відрізняється процедурою оформлення від інших доменів — його потрібно додатково верифікувати. Тепер клієнти бачать спливаючу підказку, яка допоможе не забути активувати домен через SMS або телеграм-бота. Лінк веде на сторінку в розділ FAQ, де докладно описано процедуру активації. 

Відкрита реєстрація доменних імен в новій українській зоні mykolaiv.ua. Ми виступаємо за дерусифікацію доменних імен із назвами українських міст. Якщо для більшості русифікованих доменів доступна альтернатива (kiev.ua — kyiv.ua), то для зони Миколаєва існувала тільки російськомовна версія nikolaev.ua та скорочена mk.ua. Тепер цей обласний центр на рівні з іншими має повноцінну доменну зону, транслітеровану з української мови. 

Віртуальні сервери

Вбудована кнопка автоматичного додавання IP-адреси до дозволів Firewall. Для того, щоб розпочати роботу з сервером по SSH, потрібно розблокувати порт, який за замовчуванням завжди заблокований. Раніше орендар сервера при кожному підключенні був змушений вручну додавати IP-адресу свого пристрою до Firewall, щоб отримати доступ до сервера. Тепер в панелі керування VPS є функція, яка автоматично визначає IP-адресу пристрою, з якого ви зайшли, і пропонує надати дозвіл для з’єднання за допомогою всього однієї кнопки. Докладніше про те, як налаштувати доступ до сервера по SSH, читайте в інструкції та дивіться відео.  

Опція додавання IP-адрес вручну також залишається, якщо вам потрібно підключити до сервера сторонній комп’ютер. 

Реферальна програма

Ми оновили правила реферальної програми. Якщо коротко, то всі користувачі наших послуг можуть пропонувати знайомим зареєструватися як клієнтам за унікальним реферальним посиланням. Користувач, який «привів» рефералів, отримує винагороду — певний відсоток від витрат залучених клієнтів. 

Відсоток винагороди в залежності від послуги:

  • Хостинг – 10%;
  • Віртуальні сервери – 6%;
  • Виділені сервери – 3%;
  • Доменні імена – 3%;
  • SSL-сертифікати — 3%.

Отриману винагороду можна використати для оплати послуг або вивести на картку (від 250 гривень). Всі кошти, накопичені до введення в дію нової системи, зберігаються та доступні до виводу.  

Крім того, ми оновили банери, які клієнти можуть встановити на свій сайт. Тепер у них новий дизайн і більше варіантів розмірів. 

Всю інформацію про наші пропозиції ви можете знайти в оновленому розділі «Бонуси та Акції» у панелі керування.  

Інші оновлення

Дрібниця, але приємно. В панелі керування послугами є можливість обрати одну з трьох мов. Тепер російський прапор замінено на сумний смайлик. 

 

Збільшили ліміт допустимо завантажуваних sql-дампів для імпорту до phpMyAdmin.

Збільшили період часу, протягом якого можна перевипустити платний SSL-сертифікат: перевипуск буде доступний вже за 30 днів до завершення терміну дії сертифіката.