CityHost.UA
Допомога і підтримка

Нова послуга від CityHost — безкоштовні снапшоти

new

Для клієнтів Cityhost, які орендують віртуальні сервери, впроваджена нова безкоштовна послуга — снапшоти. Вони дозволяють робити миттєвий знімок стану системи сервера, щоб за потреби "відкотити" її до моменту запуску снапшота. 

Це один із різновидів резервного копіювання, покликаний відтворювати стан всієї системи сервера з певної точки в минулому. При використанні цієї технології зберігаються не самі дані, а всі операції, які з ними виконувалися. Це допомагає підстрахуватися перед глобальними оновленнями на сервері, до яких належать: 

  • Внесення змін до операційної системи
  • Встановлення та тестування нового програмного забезпечення
  • Актуалізація даних у базах та каталогах
  • Деплой (вивантаження нової версії сайту на сервер)
  • Оновлення CMS

Нова функція дозволяє вручну запустити на сервері один снапшот місткістю до 10 GB. Термін життя копії триває 24 години, після чого снапшот автоматично видаляється.

Запуск, відновлення та примусове видалення снапшотів відбувається у панелі керування клієнта. В інструкції детально описані всі процеси налаштування сервісу.

Але не варто покладатися тільки на снапшот, адже він не є повноцінною копією. Паралельно з ним використовується ще один механізм збереження інформації — backup, за допомогою якого дублюються всі існуючі на сервері дані та зберігаються на сторонньому носії.