CityHost.UA
Допомога і підтримка

Липневе оновлення Cityhost 2024

new

 

 

Ми продовжуємо оновлювати та покращувати функціонал наших послуг, щоб вам було ще зручніше та легше займатися розвитком проєктів. Представляємо чергові оновлення, які були реалізовані протягом останнього часу.

Додали нові версії Node.js

Відтепер на частині хостингових серверів підтримуються найновіші версії Node.js — 18.20.3, 20.15.0 та 22.4.0.

Клієнти, які мають хостинг на сервері, де ще не впроваджено нові версії, можуть перейти на нову версію Node.js, надіславши звернення техпідтримці через панель керування або на пошту support@cityhost.net.ua зі свого реєстраційного email.

Створили шаблони для налаштування доменів (пресети)

Додали в панель керування пресети налаштування DNS для сервісів:

  • Google Search Console
  • Google Workspace
  • Google Sites
  • Facebook Business 
  • Prom Marketplace

Пресети — це готові шаблони налаштувань доменів для роботи з різноманітними сервісами маркетингу, аналітики чи онлайн-торгівлі. Завдяки їм можна швидко і просто налаштувати DNS-записи для роботи з вибраними платформами.

пресети налаштування DNS

Про те, як скористатися шаблонами DNS, дізнавайтеся з інструкції за посиланням.

Якщо у списку пресетів немає потрібного вам сервісу, ви можете надіслати побажання у підтримку, і ми розглянемо можливість його додати.

Згенерували новий більш безпечний підпис DKIM для пошти

Ми підвищили безпеку пошти — згенерували новий DKIM підпис довжиною 2048 біт замість попереднього, який мав довжину 1024 біт.

  • ключ встановлено для листів з хостингу (php mail);
  • ключ встановлено для МХ1 поштового сервера (доменна пошта);
  • ключ додано в DNS-шаблон направлення на хостинг/пошту.

Старий ключ оновлений для всіх клієнтів, які використовують наші NS-сервери, вам нічого не потрібно робити.

Якщо ви використовуєте сторонні NS-сервери, оновити ключ можна вручну, скопіювавши його та вставивши в поле DKIM-запису:

v=DKIM1; k=rsa; p=MIIBIjANBgkqhkiG9w0BAQEFAAOCAQ8AMIIBCgKCAQEAwEj/svltrUZlo2Ck4DKivrd5uHWeTTYrskJd3fXqmb4DYWlgc9v5fitqYcB20LRz2B+4QOVGmptyuc+OTrk7NrUe5L3oP1FvxePPfzPHmSMtKY4NFKQmcUjGaR8o0St2fS5GshpFHdiCdsl9UvS4B6llGMx5muowlW5W66ZAHkzTIapGo0PuaRXrb5eQ0SF3zimdT6reKb/Xtv1Qq4Zen4hM6zsEbGs5OoqmAfpMjQoc/8Sj5J4Qc1e7kVWi95EOsTTzwIiIl36l/ZrxmDJ7oUtp8BdnMNWmj/lh04TZDwQlao9EKI1ttbWqOqReHBMdCOIkisqyc2vwf8A7pl474QIDAQAB

Впровадили пошук у файловому менеджері

У файловому менеджері з’явилася можливість здійснювати пошук за назвою або вмістом файлу. Завдяки цьому ви можете знайти будь-який файл у вибраній директорії та всіх піддерикторіях, які містяться в ній. 

Читайте більше у FAQ за посиланням. 

Спростили процес включення та відключення CRON-завдань

В деяких ситуаціях може виникнути потреба швидко відключити CRON-завдання і потім включити їх знову. Ми спростили цей процес — тепер він здійснюється за допомогою повзунка в панелі керування.

Така потреба може з’явитися, коли потрібно оновлювати систему, впроваджувати новий функціонал, виправляти помилки у проєкті тощо.

Більше про швидке включення/виключення CRON-задач читайте тут.

Створили шаблони рахунків для юридичних осіб

При формуванні та оплаті рахунків від юридичної особи система запам’ятовує всі дані організації та автоматично зберігає шаблон.

Під час наступної оплати при формуванні рахунку дані підтягуються автоматично і їх не потрібно вводити заново. За потреби інформацію можна відредагувати.

Додали підтримку новіших версій операційних систем для VPS

Для користувачів віртуальних серверів доступні дві нові версії ОС Linux — Fedora 39 і Fedora 40. Їх можна отримати як під час замовлення віртуального сервера, так і при перевстановленні версії ОС з панелі керування. 

Читайте інструкцію про те, як перевстановити операційну систему на VDS.

Вдосконалили процес відновлення бекапу сайту

Завдяки цьому оновленню система самостійно створює сайт на хостингу під час розпаковки бекапу (якщо сайт був видалений) або папку для нього (якщо сайт існує, але папка була видалена). Це значно спрощує процедуру відновлення, якщо хостинг був очищений від файлів або відбулися випадкові видалення файлів.

Більше про відновлення сайту з резервної копії — читайте тут.

Додали QR-коди для зручної оплати та автентифікації

На етапі оплати рахунку ви можете використати QR-код, якщо вибрали ПриватБанк. 

QR-код для зручної оплати в ПриватБанк

Також ви можете відсканувати QR-код під час налаштування двоетапної аутентифікації — додаткового методу захисту вашого акаунту від входу зі сторонніх пристроїв.

Читайте інструкцію з підключення двохетапної аутентифікації.

QR-код під час налаштування двоетапної аутентифікації

Обидва QR-коди діють як альтернативний спосіб та додані для зручності, але ви можете вибрати звичайні методи здійснення операції — перехід за посиланням у кнопці (ПриватБанк) або введення ключа (для 2FA).

***

Під час впровадження оновлень ми завжди керуємося вашими відгуками та побажаннями. Якщо ви маєте пропозиції, які допоможуть нам стати кращими — надсилайте їх на пошту підтримки. Також ви можете заповнити цю форму, щоб ми дізналися про ваші враження від співпраці з Cityhost.