CityHost.UA
Допомога і підтримка

Червневе оновлення 2023

new

Початок літа був ознаменований для команди Cityhost завершенням реалізації цілого ряду системних оновлень. Одним з важливих нововведень стала функція «Послуги за підпискою», про яку ви можете прочитати в новині

Традиційно ми враховуємо у своїй роботі побажання клієнтів та докладаємо максимум зусиль для того, щоб послугами було користуватися легко і комфортно. Ось такі нові фічі тепер працюють у панелі керування.

 
  1. Контроль DNS-записів типу SPF1
  2. Ручне додавання шкідливих ботів до списку блокування
  3. Консольна утиліта WP-CLI на хостингу
  4. Автоматичне додавання нових аліасів (псевдонімів) після зміни домену сайту
  5. Безкоштовні IPv6-адреси до VDS в Україні
  6. Банер-заглушка «Режим технічного обслуговування»
  7. Кнопка «PHPINFO» на хостингу
  8. Безкоштовний 10-денний тестовий період для інструментів серверного кешування
  9. Інші оновлення
 

Контроль DNS-записів типу SPF1

Для користувачів, які використовують свій домен для пошти, додано спеціальне сповіщення, яке з'являється в разі створення для домену більше двох DNS-записів типу SPF1.

Контроль кількості записів SPF1 важливий для коректної роботи пошти — якщо їх більше двох, то листи можуть потрапляти у спам або й зовсім не будуть доставлені адресатам. 

Поява такого сповіщення не завжди відбувається через дії користувача — іноді дублі записів створюються автоматично. В разі появи додаткових SPF1 їх потрібно видалити або об’єднати. Докладніше читайте в інструкції

Ручне додавання шкідливих ботів до списку блокування

В розділі Сайти => Безпека є можливість заблокувати по user-agent шкідливих ботів, які створюють надмірне навантаження. Раніше це був фіксований список ботів, який ми створювали та пропонували користувачам. Тепер же ви можете самостійно додавати будь-якого бота до вже існуючого списку. Адже в кожного веб-майстра є свої потреби. Наприклад, ви не просуваєтеся в пошуковій системі Яндекс і не бажаєте отримувати додаткове навантаження від яндекс-бота — тож просто заблокуйте його. 

Читайте детальніше гайд про блокування шкідливий ботів.

Консольна утиліта WP-CLI на хостингу

WP-CLI — це інструмент командного рядка для адміністрування сайтів на WordPress. Він дозволяє виконувати різні операції, такі як створення, редагування та видалення контенту, управління плагінами та темами, встановлення оновлень і багато іншого.

Завдяки WP-CLI можливо автоматизувати багато повсякденних задач — наприклад, скинути пароль користувача WordPress або змінити ім’я сайту WordPress на рівні всіх внутрішніх посилань у разі зміни доменного імені.

Тепер його можна просто та швидко встановити на хостинг Cityhost та працювати з сайтом за допомогою командного рядка. 

Автоматичне додавання нових аліасів (псевдонімів) після зміни домену сайту

У багатьох сайтів крім основного домену існують аліаси (псевдоніми). У разі зміни основного домену потрібно вносити налаштування на хостингу вручну, щоб сайт працював коректно і продовжувалося генерування безкоштовних SSL-сертифікатів на аліаси. Завдяки новій функції всі параметри змінюються в автоматичному режимі, псевдоніми одразу закріплюються за новим основним доменом.

Читайте за посиланням, як додати псевдонім для сайту

Безкоштовні IPv6-адреси до VDS в Україні

Тепер до кожного VDS сервера в Україні можна безкоштовно отримати цілу /64 підмережу IPv6 місткістю ~18 квінтильйонів адрес. При цьому сайт буде доступний одразу за двома протоколами, які працюють паралельно — традиційним IPv4 та новим IPv6.

IPv6 — це сучасний IP-протокол, створений на заміну IPv4, в якому вже закінчилися вільні IP-адреси. Крім того, що він має більший обсяг адрес та більш надійний, це певною мірою інвестиція в майбутнє. У якийсь момент протокол IPv4 повністю вичерпає свій ресурс, і світ перейде на IPv6 — тож варто зробити це вже зараз, не очікуючи ажіотажу. 

Для того, щоб отримати сучасну IPv6-адресу, достатньо відмітити відповідний чекбокс під час замовлення. 

Банер-заглушка «Режим технічного обслуговування»

Більше не потрібно самостійно створювати спеціальну сторінку та здійснювати перенаправлення на неї вручну під час проведення технічних робіт. Нова функція допоможе зекономити час — потрібно просто активувати її у два кліки в розділі Безпека, і користувачі побачать таке сповіщення. 

За посиланням ви знайдете інструкцію щодо Увімкнення режиму технічного обслуговування для сайту.

Кнопка «PHPINFO» на хостингу

Дізнавайтеся налаштування php-параметрів на сайті, не докладаючи зусиль. У розділі Безпека тепер з’явилася кнопка PHPINFO, натиснувши на яку ви отримаєте всю інформацію у вигляді таблиці. 

Читайте детальну інформацію, як перевірити поточні PHP-параметри.

Безкоштовний 10-денний тестовий період для інструментів серверного кешування

Додаткові інструменти серверного кешування для сайтів Memcached, OPCache та Redis можна не оплачувати відразу, а отримати 10 днів безкоштовного користування. 

Цього часу буде достатньо, щоб зрозуміти, чи потрібна вам ця послуга або щоб вибрати один з інструментів. 

За посиланням розміщена інструкція, Як замовити додаткові послуги на тестовий період.

Інші оновлення

Невеликі апдейти системи відбуваються мало не щодня. Але ми не будемо розказувати про всі — згадаємо тільки найцікавіші. 

  1. Під час першого відвідування панелі керування користувача зустрічатиме відео з інформацією, як швидко і зручно почати працювати з хостингом. В ньому розказується про те, як здійснювати пошук інфи в FAQ, підписатися на наші канали та чат-бота, як знайти необхідні функції.
  2. Під час розблокування доступу до SSH по ІР-адресі або навпаки, обмеження доступу до сайту є можливість залишити коментар у полі «Примітка». Це допоможе не забути, чия це ІР-адреса та чому вона була додана в цей список. 

  1. Розширено ліміти протоколу FTP для віртуального хостингу.