CityHost.UA
Допомога і підтримка

Cityhost продовжує працювати — зміни в реаліях війни

new

Триває 27-й день підлого загарбницького вторгнення росії в Україну, світ навколо нас стрімко змінюється. Незважаючи на всі потрясіння, колектив Cityhost продовжує працювати, надавати послуги клієнтам та докладати зусиль до збереження інформації наших користувачів.

Ми до останнього дня сподівалися, що вторгнення не розпочнеться, але все ж заздалегідь підготували та почали втілювати план дій для збереження сайтів та інформації наших клієнтів в разі найгіршого розвитку подій. Ми продовжуємо працювати за цим планом і робити все, щоб забезпечити стабільну роботу сайтів та наблизити перемогу. 

Кожен клієнт може допомогти ЗСУ

У панелі керування акаунтом з’явилася кнопка «Допомога Армії». Клікнувши на неї, ви можете перейти за посиланням на сторінку Національного банку України та підтримати наших захисників. 

Ми даємо запас часу, щоб ви встигли продовжити послуги

Відтепер і до самої перемоги хостинг в Україні та Німеччині, VDS в Україні та Німеччині та виділені сервери в Україні будуть блокуватися на 14 день після завершення терміну оплати (раніше було від 1 до 6 днів залежно від послуги). Це допоможе клієнтам вчасно сплатити послуги та уникнути блокування. 

На жаль, для виділених серверів у Німеччині ця можливість недоступна, тому оренду потрібно сплачувати вчасно. 

Для доменних імен також збільшений період блокування. Домени в більшості українських зон, які обслуговуються компанією «Хостмайстер», будуть блокуватися, як зазвичай, в день завершення терміну оплати. Але при цьому вони матимуть довший період для статусу redemption period (коли домен ще закріплений за власником і той може його розблокувати). Якщо раніше цей термін становив 30 днів, то тепер він подовжений до 60. Ще один плюс — розблокувати домен можна за звичайною ціною продовження.  

Повний перелік доменних зон, для яких доступна ця опція, шукайте за посиланням.

Переносимо сервери закордон

Заради збереження серверів ми ще до початку війни розпочали процес перенесення хостингів до Німеччини. Це означає, що тепер дані клієнтів фізично перебувають у закордонних дата-центрах і не будуть втрачені при можливому пошкодженні обладнання. Вже приблизно 50% хостингів мігрували, ми продовжуємо роботу. 

Якщо ваш домен зареєстрований в Cityhost та використовує наші DNS, ніяких налаштувань робити не потрібно. Якщо ж ви реєстрували домен у стороннього реєстратора, потрібно встановити такі NS-сервери:

  • ns1.controlpanel.host
  • ns3.controlpanel.host

Під час процедури перенесення сайт може бути недоступний декілька годин. Детальні інструкції та лист-повідомлення про початок переносу будуть відправлятись клієнтам на електронну пошту. 

Також ми плануємо міграцію VDS-серверів до закордонних партнерів. Наразі ведемо перемовини з дата-центрами у Нідерландах та Литві, обираємо найкращі, стабільні та найбезпечніші варіанти.

Припинили використання російської панелі ISPmanager

Для користувачів серверів традиційно доступна опція встановлення панелі керування. Раніше серед пропозицій була панель ISPmanager, розроблена росіянами. Відтепер ми не встановлюємо та не обслуговуємо цю панель. Натомість пропонуємо встановити безкоштовну Hestia.

Клієнти, які бажають продовжувати користуватися ISPmanager, можуть самостійно її оплачувати та адмініструвати, але ми не рекомендуємо цього робити. Годувати російській бізнес = підтримувати російську армію. 

Якщо у вас виникнуть будь-які запитання з приводу роботи Cityhost та отримання чи продовження послуг, ви можете звертатися до техпідтримки через електронну пошту: support@cityhost.ua.

Борімося — поборемо! Слава Україні!