CityHost.UA
Допомога і підтримка

Розробили та втілюємо план дій на випадок вторгнення

new

Вся Україна обговорює вірогідність вторгнення російської армії на нашу територію вже ближчими днями. Одне з важливих питань, яке турбує кожного українця — як максимально убезпечити і захистити свої майнові активи? Сайти, які наші клієнти розміщують на хостингу — це також активи, і вони мають цілком фізичне втілення. Дані зберігаються на серверах, розташованих у дата-центрах, і в разі відключення електроенергії або руйнування самого приміщення ця інформація може бути недоступна і навіть повністю втрачена. Тому ми склали план дій на випадок екстреної ситуації.

1. Реорганізували резервне копіювання та надаємо додаткові 50 Гігабайт за кордоном для власників віртуальних та виділених серверів. Для всіх клієнтів хостингу Cityhost доступне безкоштовне резервне копіювання файлів. З огляду на поточну ситуацію ми почали додатково зберігати бекапи на серверах, розміщених за межами України. У період ескалації конфлікту ми також вирішили надати додаткове місце для користувачів фізичних та віртуальних серверів об'ємом 50 Гігабайт на серверах у Німеччині та Фінляндії. Послуга безкоштовна.   

2. Готові перенести всі сайти у дата-центри, розміщені в інших країнах. На наших українських серверах розміщено більше 30 000 сайтів. Ми провели підготовчу роботу, щоб у разі потреби протягом короткого терміну перенести всі веб-ресурси на закордонні сервери.

3. Працюємо в штатному режимі. Багато наших працівників у зв’язку з пандемією працюють віддалено, тому вже мають досвід виконання своїх обов’язків з будь-якої точки на карті, де є інтернет. Крім того, ми проговорили ролі та сценарії, яких будемо дотримуватися, якщо розпочнеться вторгнення. 

4. Наші партнери також проводять підготовку. Ми поцікавилися в українських дата-центрів, у яких розміщені наші сервери: які заходи вони здійснюють для мінімізації вірогідної шкоди. Вони активно готуються — проводять тестування систем і навчання персоналу, резервують додаткові лінії зв'язку та запасаються пальним для генераторів. 

Ми щиро сподіваємося, що проведені заходи не стануть нам у нагоді, а ситуація вирішиться без жодного пострілу. Та за будь яких-обставин працівники Cityhost.ua працюють у штатному режимі, продовжують виконання своїх обов'язків та докладають зусиль для збереження даних клієнтів у безпеці.