CityHost.UA
Допомога і підтримка

Тенденції на ринку дата-центрів

За даними компанії International Data Corporation, дата-центрів в США стає дедалі менше, хоча інфраструктура IT-ринку розвивається з позитивним приростом. Експерти пояснюють це все більшої роллю віртуалізації і хмарного хостингу — невеликі приміщення для розміщення серверів втрачають актуальність.

Загальна кількість дата-центрів в США зменшилася вперше в 2009 році, різниця становила 0,7%. Згідно з прогнозами, до 2016 року в Штатах буде на 100 тис. дата-центрів менше, ніж зараз, багато в чому через розвиток хмарних технологій. З іншого боку, розміри існуючих IT-майданчиків збільшаться і складуть понад 65 кв. км до 2016 року.

Подібного дослідження по Україні ми, на жаль, не знайшли, проте факт будівництва великого дата-центру «Парковий» підтверджує вищеописані тенденції. Згідно доступної в Інтернеті інформації, цей об'єкт розташовується під вертолітним майданчиком на Парковій дорозі в Києві, його площа становитиме 2715 кв. м, а потужність — 4 МВт. Це більше, ніж будь-який інший дата-центр України на поточний момент. Рівень надійності майданчику — TIER III, проте стаття на порталі forbes.ua наводить думки експертів, які сумніваються, що на схилах Дніпра і в безпосередній близькості від вертолітного майданчика можна досягти такого рівня надійності.