CityHost.UA
Допомога і підтримка

Грудневе оновлення 2022

new

 

 

Цей рік був непростим для всіх нас, але навіть у складних умовах Cityhost продовжував розвиватися — здійснювати програмну та технічну модернізацію, розвивати західний напрямок роботи, впроваджувати в життя покращення, які зроблять роботу з нашими послугами ще зручнішою. Деякі впровадження, наприклад перегляд цін на послуги, були продиктовані поточною ситуацією в країні. 

З часу публікації останнього пакету оновлень ми реалізували ряд покращень та змін, і знов ділимося ними з вами.

Продовжуємо перенесення серверів за кордон

Зважаючи на складну енергетичну ситуацію в Україні, ми перенесли значну частину клієнтських сайтів на сервери, розміщені в закордонних дата-центрах. Так, всі хостингові акаунти завершили міграцію до Європи. Всі клієнти можуть працювати зі своїми акаунтами як завжди, в плані адміністрування хостингу нічого не змінилося. Але фізично дані будуть перебувати за кордоном, завдяки чому зменшуються ризики, пов’язані з обстрілами інфраструктури. 

Віртуальні та виділені сервери, які замовлялися з розміщенням в Україні, продовжують знаходитись в локальних дата-центрах. На жаль, ми не маємо можливості виконати перенесення цих послуг без вашого втручання. Для перенесення потрібно замовити нову послугу з розміщенням за кордоном і перенести дані. Зі свого боку ми зможемо виконати перерахунок невикористаних коштів і перенести їх в рахунок нових серверів.

Cityhost — офіційний партнер Microsoft SPLA

Нещодавно Cityhost успішно продовжив угоду Microsoft Services Provider License Agreement (SPLA), яка дозволяє здійснювати ліцензування серверів та встановлювати на них офіційні продукти від компанії Microsoft.

Ліцензії Windows для виділених серверів 

Обов'язковою умовою використання віртуальних чи виділених серверів від компанії Cityhost є встановлення на них ліцензійного програмного забезпечення. Завдяки партнерству з компанією Microsoft за програмою SPLA ми можемо надавати ці ліцензії разом з орендованими серверами, і клієнтам не потрібно купляти та встановлювати їх самостійно.

Читайте більше про порядок ліцензування Windows.

Віддалений робочий стіл для серверів на Windows

Клієнти, які орендують Windows-сервери, тепер можуть легко отримати ліцензії RDP за допомогою однієї кнопки. Якщо раніше ліцензії для віддаленого підключення адміністраторів встановлювалися вручну технічними працівниками за запитом, то тепер ви можете зробити це самі, скориставшись панеллю керування.

Для цього зайдіть у розділ: Мої  VDS => Управління VDS => Основна інформація => Додаткові послуги => Замовити. Далі потрібно вибрати тип послуги RDP-ліцензії та ввести всі необхідні дані.  

Читайте в інструкції докладніше про замовлення додаткових ліцензій.  

Оновлення цін на послуги

З нового року адміністратори доменних зон підвищують вартість операцій з доменами. Вартість буде підвищена в середньому на 40%. 

Ціни зростуть на реєстрацію та продовження імен в таких зонах:

  • .CHERKASSY.UA 
  • .CHERKASY.UA
  • .CK.UA
  • .DN.UA
  • .DNEPROPETROVSK.UA
  • .DNIPROPETROVSK.UA
  • .DONETSK.UA
  • .DP.UA
  • .KH.UA
  • .KHARKIV.UA
  • .KHARKOV.UA
  • .LG.UA
  • .LUGANSK.UA
  • .NET.UA
  • .SM.UA
  • .SUMY.UA
  • .ZAPORIZHZHE.UA
  • .ZP.UA

Також буде підвищена вартість оренди виділених серверів в середньому на 15% та віртуальних серверів в середньому на 20%.

Підвищення цін на сервери пов’язане зі зростанням собівартості послуг — подорожчанням електроенергії, використанням додаткового обладнання для забезпечення безперебійного живлення та іншими витратами, необхідними для забезпечення високої якості та стабільності послуг.

Впровадження нових функцій на хостингу 

Ми покращили функціонал управління послугами та додали нові корисні опції.

Можливість налаштувань середовища SSH для хостингу

Select php — можливість автоматичного вибору версії інтерпретатора php, який використовуватиметься в режимі cli за замовчуванням під час виконання php команд і запуску скриптів.

Install composer — можливість автоматичного встановлення менеджера пакетів composer на хостинг.

Install nvm — можливість автоматичного встановлення node version manager.

SSH key — додана можливість працювати з ssh за допомогою ключів доступу.

Кнопка Killall process — можливість примусово завершити всі фонові процеси хостингу натисканням однієї кнопки. Зручно для випадків, коли необхідно завершити фонові процеси на хостингу, наприклад під час їх переповнення.

Оновлення служб Redis та Memcached: додали опцію автоматичного перезапуску служби в разі її критичного завершення.

Оптимізували та пришвидшили роботу файлового менеджера

У файловому менеджері на хостингу здійснили оптимізацію процесів архівування та підрахунку дискового простору для прискорення виконання операцій. Тепер користувачі зможуть швидше розпаковувати архіви на хостингу, дізнаватися розмір папок та кількість наявних інодів. 

Також була запроваджена оптимізація процесу видалення каталогів з великою кількістю файлів, результатом якого видалення відбуватиметься значно швидше ніж раніше.

Інші оновлення 

  • PHP 7.2 встановлено версією за замовчуванням для всіх нових сайтів на хостингу.
  • Актуалізована сторінка з бонусами та акціями. Зазирніть у відповідний розділ в меню панелі керування та дізнайтеся про приємні пропозиції, які може отримати кожен клієнт Cityhost.
  • Оновлені та додані нові статті у розділі FAQ на сайті. Якщо у вас виникають запитання щодо користування послугами, допоможе FAQ — у ньому є багато відповідей, пояснень та інструкцій.