CityHost.UA
Допомога і підтримка

Припинення реєстрації в п’яти UA-доменах та продовження акції з популяризації доменної зони KYIV.UA

new

 

 

1 травня 2024 року відзначене одразу двома подіями в системі українських доменних імен. Перша — це припинення реєстрації в п’яти русифікованих доменних зонах, а друга — це новий етап акції, присвяченої столичному домену KYIV.UA.

Припинення реєстрації в деяких регіональних доменах

З 1 травня 2024 року більше не будуть реєструватися нові домени в зонах, у яких назва обласного центру транслітерована з російської мови. Це такий перелік доменних імен:

  • chernigov.ua
  • chernovtsy.ua
  • khmelnitskiy.ua
  • kirovograd.ua
  • rovno.ua

Для сайтів цих регіонів пропонуються більш милозвучні, україномовні домени — chernihiv.ua, chernivtsi.ua, khmelnytskyi.ua, kropyvnytskyi.ua, rivne.ua. 

Зверніть увагу, що йдеться про припинення реєстрації нових доменів, але доменні зони будуть працювати і надалі, зараз немає планів щодо їхнього закриття. Вже існуючі русифіковані доменні імена можна використовувати та продовжувати.

Але треба пам’ятати, що такі прострочені домени більше не будуть виходити у вільний продаж — в разі, якщо користувач забуде продовжити своє доменне ім’я, зареєструвати його повторно буде неможливо. Більше про життєвий цикл доменів ви можете прочитати у нашому блозі

Нагадуємо, що у Cityhost ще влітку 2022 року припинена реєстрація всіх російськомовних доменів. Але ми продовжуємо обслуговувати ті, що вже існують у нашій системі — клієнти, які вже мають домени з російськомовною транслітерацією, можуть користуватися ними та продовжувати стільки, скільки буде потрібно. 

Акція з популяризації домену KYIV.UA 

Адміністратор національної доменної зони UA «Хостмайстер» оголосив про нову акцію на підтримку столичного домену з правильним написанням назви Києва. З 01.05.2024 протягом трьох місяців користувачі зможуть придбати домен зі знижкою. У всіх реєстраторів ця знижка буде різною. Наприклад, у Cityhost це буде вартість 99.00 гривень за перший рік користування доменом. 

Подібна акція вже відбувалася минулого року, і у нинішній кампанії будуть збережені такі ж умови. Ми плануємо не лише пропонувати знижки, а й робити публікації, спрямовані на популяризацію правильного київського домену, завдяки яким користувачі зможуть більше дізнатися про нього.

Більше про минулорічну акцію ви можете прочитати у цій новині.

***

Ми вирішили піти далі, і продовжити знижкову акцію для всіх дерусифікованих доменів. До 31.07.2024 ви зможете придбати їх по 99.00 гривень за перший рік користування. Повний перелік доменів ви знайдете у цій статті.