CityHost.UA
Допомога і підтримка

Внутрішня оптимізація

blog 108 Біржа копірайтингу ETXT

Якісний контент – запорука успішного просування сайту. Про це твердять всі: SEO-оптимізатори.

blog 73 Юзабіліті сайту і чекліст по ним

У попередній публікації ми вже розглядали, що таке юзабіліті сайту і як воно впливає на ранжування.

blog 68 Що таке Мета-тег robots

Що таке мета-тег robots і навіщо його використовувати. Яка функція мета-тега robots.

blog 65 Чому велика кількість сторінок в індексі не завжди добре

Думка «чим більше сторінок проіндексовано, тим краще» в корні невірна.

blog 107 Як працювати з Google Trends

Результати просування сайту залежать від багатьох факторів. Наприклад, від якості зібраного семантичного ядра.

blog 72 Як вчинити зі сторінками, яких вже немає і не буде

Інтернет-магазину потрібен не тільки надійний хостинг сайтів.

blog 67 Як якоря впливають на пошукову оптимізацію сайту

Існує безліч міфів про вплив якорів на просування сайту.

blog 64 Принципи розподілу ваги сторінок сайту

Внутрішня перелінковка сайту являється одним з важливих аспектів для успішного просування проекту.

blog 105 Як користуватися сервісом Адвего

Про біржу Advego знають всі, хто працює з сайтами і наповнює їх контентом.

blog 69 Як міняти структуру сайту і в яких випадках це потрібно

Необхідність у зміні структури сайту може виникнути з різних причин.

blog 66 Як писати заголовки для оптимізації сторінки

Внутрішня оптимізація сайту включає в себе безліч пунктів, які враховують пошуковики.

blog 61 Налаштовуємо мапу сайту зображень сайту

Одним из важнейших элементов сайта является его карта sitemap. Нередко создается одновременно две – для страниц и для картинок.

Внутрішня оптимізація сайту – один з ключових етапів просування проекту. Направлена ​​на роботу з самим проектом: починаючи від структури і закінчуючи контентом.

Внутрішня оптимізація в першу чергу виконується для користувачів, які будуть заходити на сайт. Від того, наскільки їм зрозуміла структура веб-ресурсу, наскільки легко вони зможуть знаходити потрібні розділи і оформляти замовлення, безпосередньо залежить прибуток компанії. Адже якщо пошуковики бачать, що інтернет-магазин людям подобається, і вони проводять на ньому багато часу – то підвищують позиції у видачі.

Якщо ж користувачі заходять і швидко виходять – значить, юзабіліті сайту залишає бажати кращого. Такий проект вимагає доопрацювання, а тому не заслуговує місця в ТОП-10.

Основні етапи внутрішньої оптимізації сайту

Внутрішня оптимізація включає в себе роботу над:

  1. Контентом. Контент – це не тільки тексти. Це все, що розміщується на сайті: опис товарів, перелік характеристик, зображення, відео. Те, що надає користувачам інформації про продукцію або послуги. Для користувачів контент повинен бути експертним і корисним, а для пошукових систем – унікальним та оптимізованим.
  2. Структурою сайту. Пошукові системи уважно аналізують структуру веб-ресурсу. Вони дивляться, наскільки грамотно вона побудована, чи дотримана ієрархія, чи правильно розподілені ключові запити по сторінках, чи зручно користувачам орієнтуватися на сайті.
  3. Title. Це важливий елемент оптимізації коду сторінок. По ньому пошуковики розуміють, під які ключові слова просувається конкретний розділ. А користувачі бачать Title в пошуковій видачі. Якщо даний заголовок їх зацікавить – вони зайдуть до вас, а не до конкурентів.
  4. Заголовком H1. Якщо Title відображається в пошуковій видачі, то заголовок H1 – на самій сторінці. За важливістю вони приблизно однакові. Для пошукових систем – це додатковий фактор, що показує, по яких запитах просувається сторінка. А користувачам він допомагає визначити тематику сайту і зрозуміти, в якому розділі вони зараз знаходяться.
  5. Підзаголовками H2. Вони розбавляють об'ємний контент, дозволяють пробігтися очима по тексту і швидко знайти абзац, що містить потрібну для людини інформацію. Google з Яндексом теж враховують підзаголовки H2, їх кількість, корисність, розташування. Плюс їх можна оптимізувати під другорядні запити, тим самим отримавши непогану надбавку трафіку за додатковими ключовими словами.
  6. Перелінковкою. Внутрішня перелінковка сайту – потужний інструмент для оптимізації. Притому – безкоштовний. Проставляючи посилання на різних сторінках в межах сайту можна грамотно розподіляти вагу, «переводити» користувачів на корисні для них розділи і навіть покращувати позиції в пошуковій видачі.

Внутрішня оптимізація – фундамент вашого сайту

Тепер ви знаєте, що таке внутрішня оптимізація, і що вона дає. Навіть перерахованих вище 6 пунктів достатньо, аби потрапити в ТОП пошукових систем. Але їх насправді набагато більше. Працювати з нею доведеться постійно, так як внутрішня оптимізація сайту не закінчується ніколи. Завжди можна щось поліпшити. Що саме – читайте в блозі компанії CityHost.